Un incendiu a izbucnit ieri într-un bloc din Târgu Neamț, după ce o gospodină a uitat oala cu mâncare pe aragaz. Din fericire, intervenția pompierilor a oprit la timp extinderea flăcărilor. ”În data de 09.08.2023, la ora 22:19, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-un apartament dintr-un bloc de locuințe de pe strada Mihai Eminescu în orașul Târgu Neamț.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.

Incendiul s-a manifestat în bucătăria unui apartament situat la primul etaj. S-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului și pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului. Au ars aragazul, o hotă și obiecte de mobilier din interiorul bucătăriei.

Aparatul de gătit (aragazul) lăsat nesupravegheat a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc și nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a declarat cpt. Irina Popa- ISU Neamț.

Alte două incendii s-au produs ieri, 9 august, la Negulești și la Rediu. La Negulești a ars un adăpost pentru animale. Un bărbat a ajuns la spital. ”În data de 09.08.2023, la ora 17:28, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărescă situată pe strada Stațiunii în comuna Piatra Șoimului.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov, SVSU Roznov, SVSU Piatra Șoimului, Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și SAJ Piatra Neamț.

Animalele ce se aflau în interiorul adăpostului au fost evacuate de proprietari până la sosirea forțelor de intervenție.

La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la un adăpost pentru animale cu posibilitatea propagării la locuință.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars adăpostul pentru a animale cu o suprafață de 200 mp, aproximativ 20 t de plante furajere depozitate în podul acestuia și unelte de uz gospodăresc.

Un bărbat de 72 de ani care a suferit un atac de panică și un traumatism toracic a fost preluat de echipajul SMURD și predat ulterior unui echipaj SAJ în vederea transportului la UPU Piatra Neamț. Focul deschis în spații închise a fost cauza probabilă de producere a incendiului”, transmite ISU Neamț.

La Rediu, flăcările izbucnite în urma unui scurtciruit, au mistuit o gospodărie. Două femei au ajuns la spital. ”La ora 22:05, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie în comuna Rediu.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Punctul de lucru Roznov, SVSU Rediu, Detașamentul de pompieri și SAJ Piatra Neamț.

Ajunși la locul indicat pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă într-o cameră, la acoperișul locuinței și anexele gospodărești cu posibilitatea propagării și la gospodăria învecinată.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: acoperișul casei (construit din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 150 mp, bunurile materiale (aparate electrocasnice, mobilier, materiale textile și obiecte de uz casnic) din interiorul camerei și anexele gospodărești pe o suprafață de aproximativ 100 mp în care se aflau o tonă de cereale și diverse unelte și scule de uz gospodăresc.

Doua femei, ce au suferit atacuri de panică au fost asistate medical de echipajele SMURD și SAJ la locul evenimentului. Una dintre cele două persoane a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la spital.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric”, a mai transmis ISU Neamț.

I.C. (sursa foto- ISU)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.