Un incendiu violent s-a produs aproape de miezul noptii trecute la o casa din comuna Borlesti. Pompierii au luptat cu flacarile 4 ore. ”Prin apel la 112, în jurul orei 23:18, pompierii au fost alertați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Ruseni,  comuna Borlești.

Incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului și la etajul unei clădiri P+1, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință și la o casă aflată în imediata vecinătate,  la o distanță de aproximativ doi metri.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu patru autospeciale de stingere,  o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălţime,  o ambulanță SMURD, voluntari din cadrul SVSU Roznov cu o autospecială de stingere și voluntari din cadrul SVSU Borlești.

Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite.  A ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 350 mp (construit din astereală lemn cu învelitoare din draniță) și bunurile materiale aflate la etajul clădirii ( obiecte de mobilier,  materiale textile   aparatură electrică și electrocasnică  etc).

Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind scânteile purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile.

Intervenția a durat aproximativ patru ore. Proprietarii locuinței au suferit atacuri de panică. Aceștia au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD,  refuzând transportul la spital”, a declarat lt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

Later EDIT: imagine de la fata locului (sursa foto: ISU Neamt)

I.C. (foto coperta- imagine cu caracter ilustrativ)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.