Cand politicienii pierd contactul cu realitatea incep sa se creada un pic mai altfel decat muritorii de rand. Cei care i-au trimis in functii nu prea mai conteaza si trebuie sa li se arate ca au in frunte un adevarat domn, un boier in adevaratul sens al cuvantului la care trebuie sa te caciulesti ca sa-ti acorde o audienta ori ca sa aprobe niste bani pentru un petec de asfalt. Boierul e boier si nu-i mai place vechea masina, vechiul birou, are nevoie de o armata de curatatori de scame si de multe mimoze care sa-i sufle vorbe dulci, iar judetul care l-a facut om mare nu mai este de nasul lui. Acum el este cineva si nu poate sta ca amarastenii in provincie. El sta cat e ziua de lunga la Bucuresti sau la Bucale cum se mai zice in limbajul baietilor ajunsi domni peste noapte. Masina, soferul si combustibilul nu sunt o problema, pentru ca bani la bugetul CJ sunt, slava Domnului!

Si evident ca boierul trebuie sa arate suspusilor cum trudeste zi si noapte pentru norod si cum isi sacrifica si ultimele picaturi de enrgie pentru binele cetatii, de aceea ii trebuie si presă. Presa lui.

Prin urmare, Ionel Arsene s-a gandit ca trebuie musai sa aiba ziarul lui, vorba aia, obrazul subtire, și cu presă se tine, nu numai in X6 si mai multe case. El mai are o televiziune locala, dar probabil si-a dat seama ca nu prea conteaza. De fapt nu mai conteaza deloc, pentru ca audienta tinde spre ZERO. Are si in online una-doua trompete, dar si acestea sunt foarte costisitoare. Odele sunt scumpe si cam degeaba, pentru ca sunt prea grosolane si au efect invers. Surse TvmNeamt din anturajul lui Arsene spun ca acesta ar vrea Ziarul Ceahlaul. Ziarul este acum controlat de Dan Misaila, un personaj din fosta garda a lui Pinalti, recent intrat si in gratiile lui Arsene. Misaila nu se simte deloc bine din punct de vedere financiar si ar vrea sa vanda ziarul care deja este pus la picioarele lui Arsene. Ca să intri pe sub pielea boierului de Bucale, costă.

Pretul ar fi undeva la 200.000 de euro (cam 13 salarii de presedinte de CJ) si Arsene ar urma sa-l cumpere tot prin intermediari, cel mai probabil prin Ginel Vlasie, cumatru cu Arsene si patron de Aqua Park, firma cu afaceri de zeci de milioane de euro din bani publici, deci pretul ziarului nu ar fi o problema, mai ales ca exista deja si un site, deci s-ar acoperi si zona de online.

Tranzactia este deocamdata la nivel de discutii preliminare. Daca nu se ajunge la o intelegere, ideea nu va fi abandonata, Arsene urmand sa-si un faca ziar (print si online) de la zero, cu denumire si infrastructura nou-nouta. Un fel de Scânteia nemțeană.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Nu sint din zona mama sa născut în Piatra-Neamt. În spatele acestor tranzacții din mass-media se împușcă mai mulți iepuri. 1:in spatele patronului este de fapt altcineva cu interes politic. 2:in anumite situații se justifica niște banii. Ca o paranteza din cauza fostului primar pirații, nu pt sa întru în posesia unui teren moștenire de drept de la mama. O femeie din Craiova deține terenul ilegal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.