De mâine, 27 aprilie, în Piatra-Neamț începe acțiunea de cosire a spațiilor verzi.

Comunicat- Primăria Piatra Neamț: În prima etapă se vor cosi spațiile verzi din parcuri, aliniamente stradale și alveole. Începând de marți, 2 mai, activitatea de cosire se va desfășura în perimetrul asociațiilor de proprietari, cu frecvență de o dată pe lună, în următoarea ordine: Precista, Centru, Mărăței, Gara Veche, Dărmănești, Speranţa şi Văleni.

De asemenea, în perimetrul asociațiilor de proprietari va începe și plantarea a 400 de arbori, conform avizelor emise de Agenția de Protecție a Mediului Neamț. Speciile pe care le vom planta sunt Albitzia julibrissin multitulpinal (arbore de mătase), Fagus silvatica atropurpurea (fag roșu), Acer platanoides (arțar), Betula pendula (mesteacăn), Cedrus atlantica (cedru), Cercis Canadensis (arborele lui Iuda), Liquidambar styraciflua (arborele de gumă), Liriodendron tulipifera (arborele lalea), Pinus strobes (pin), Pseudotsuga menziesii (Duglas), Quercus rubra (stejar roșu) și Salix matsudana Tortuosa (salcie creață).

În această perioadă se vor efectua și lucrări de erbicidare și îndepărtare a vegetației nedorite crescute pe suprafața aleilor și în zona carosabilului, tunderea gardului viu și tufelor ornamentale, întreținerea sistemului de irigații din Parcul Tineretului și Curtea Domnească și plantarea de ierburi decorative perene, flori anuale și bienale în jardiniere și alveole.

Începem acțiunile de amenajare și îngrijire a spațiilor verzi din tot orașul. De mâine dăm startul activităților de cosire și în același timp ne ocupăm de plantarea de arbori în zonele asociaților de proprietari, dar și plante și arbuști în parcuri și pe aliniamentele stradale. Le-am solicitat muncitorilor atenție maximă pentru toate aceste operațiuni, pentru că vreau să ne bucurăm cu toții de spații verzi cât mai bine întreținute și un oraș îngrijit.” a declarat primarul Andrei Carabelea.

I.C.

 

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.