Actualizare stire:  Ce diagnostic are bărbatul care a pus pe jar UPU Piatra Neamț

Stirea initala: Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Neamt si-a intrerupt activitatea pentru cateva zeci de minute in aceasta seara (14 martie) dupa ce un tanar a dat buzna peste cadrele medicale si a spus ca are simptome de infectare cu coronavirus.

Potrivit unor surse medicale, barbatul in varsta de aproximativ 30 de ani, din Piatra Neamt, a intrat in incinta UPU si le-a spus cadrelor medicale ca are febra si alte simptome specifice infectarii cu coronavirus. Imediat s-a dat alarma, s-au luat masuri pentru protejarea personalului si pacientilor aflati la acea ora in unitatea medicala, iar pacientul suspect a fost transferat în izolare la Sectia de Boli Infectioase, unde i s-au recoltat probe pentru a se stabili daca este infectat cu Covid- 19. Totodata, s-a stabilit ca acesta a participat la consursul de dans sportiv din Piatra Neamt, desfasurat in perioada 29 februarie- 1 martie, la care a participat si un barbat din Constanta, depistat pozitiv pe 12 martie.

Activitatea UPU Piatra Neamt a fost intrerupta pentru cateva zeci de minute pana s-a finalizat operatiunea de dezinfectare, activitatea fiind reluata ulterior, fara alte probleme. Incidentul a fost confirmat pentru tvmneamt.ro de prefectul George Lazar.

Specialistii atrag atentia persoanelor suspecte de infectare cu Covid 19 sa nu mearga la niciun spital, ci sa anunte autoritatile la 112, la telefoanele DSP sau prin intermediul medicilor de familie.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.