Djrectia Silvica Neamt a luat una dintre cele mai bune decizii din ultimii ani. Institutia anunta intr-un comunicat de presa, ca PE LACUL CUEJDEL SE INTERZICE CU DESAVARSIRE PESCUITUL, CAMPAREA SI APRINDEREA FOCULUI. Vizitarea acestui loc se va putea face doar in scop de drumetie si relaxare, numai cu piciorul.

Principalul motiv al acestei decizii care trebuia luata cu multi ani in urma, este ca locul respectiv figureaza ca arie protejata dar si pentru ca cei mai multi dintre oamenii care ajung acolo, lasa in urma lor adevarate dezastre ecologice, ceea ce se poate constata cu ochiul liber la fiecare pas facut pe malul lacului.

Ramane de vazut daca si cati vor respecta aceste interdictii dar si daca cei care trebuie sa sanctioneze aceste abateri isi vor face treaba, stiut fiind ca in foarte multe locuri din padurile nemtene sunt tone de deseuri aruncate la intamplare, fara ca vreo unul dintre cei raspunzatori sa fie sanctionat.

Iata comunicatul Directiei Silvice Neamt!

Comunicat
”Direcția Silvică Neamț a decis să nu permită pescuitul recreativ/sportiv în Lacul Cuejdel, în calitatea sa de administrator delegat al acestei zone de pescuit din apele de munte ale județului Neamț, conform prevederilor Protocolului semnat cu A.N.P.A. în acest sens,în anul 2013.
Având în vedere următoarele aspecte:
  • zona se găsește în fond forestier de stat;
  • accesul auto se face pe drumuri forestiere;
  • lacul este arie protejată – rezervație naturală,
vizitarea se poate face doar în scop de drumeție și relaxare, cu piciorul.
Camparea și aprinderea focului sunt interzise cu desăvârșire, conform prevederilor Codului silvic și legislației P.S.I.
Scopul este de refacere a acestei zone sălbatice, având în vedere felul în care au înțeles foarte mulți turiști sau pescari să se manifeste pe lac și pe terenul din jurul acestuia (vetre de foc, gunoaie din toate categoriile, pescuit fără limită și fără respectarea minimelor reguli aplicabile în apele de munte, pericol de incendiu, etc.).
Personalul silvic va aduce la cunoștința turiștilor aceste aspecte la barierele de pe drumurile silvice, prin panouri informative, care vor cuprinde toate detaliile, precum și la sediul O.S. Gârcina.”

Ionut CORFU

05-drumetie-lacul-cuejdel

DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.