Ioan Milea, inspectorul scolar general adjunc al ISJ Neamt, a fost testat negativ pentru coronavirus, dupa ce fiul acestuia a fost testat pozitiv la inceputul saptamanii, iar inainte sa se descopere ca era infectat, si-a petrecut weekend-ul trecut la Piatra Neamt alaturi de parintii lui. Testul a avut rezultate negative si pentru sotia inspectorului Milea, potrivit unor surse oficiale.

Asadar, primarul Dragos Chitic si prefectul George Lazar pot rasufla linistiti dupa gesturile de maxima inconstienta ale lui Mihai Obreja, seful Inspectoratului Scolar Neamt. Desi stia ca adjunctul lui ar putea fi purtator de coronavirus si intrase in mod repetat in contact cu el, Obreja nu s-a autoizolat, ci si-a vazut linistit de activitatile zilnice. Luni si marti, Ioan Milea si-a desfasurat activitatea la Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, intrand in contact cu mai multe persoane, inclusiv cu inspectorul scolar general, Mihai Obreja (PNL). Miercuri, la o zi dupa ce fiul lui era diagnosticat cu coronavirus, Ioan Milea participa la o sedinta de CA la Inspectoratul Scolar, la care evident, a participat si Mihai Obreja, seful ISJ. Desi a stiut ca ar putea fi purtator de coronavirus luat de la adjunctul lui, Mihai Obreja a participat joi, 12 martie si la sedinta de Consiliu Local Piatra Neamt, unde facea glume pe subiectul unei posibile infectari, iar in dimineata aceleiasi zile a sunat mai multe persoane carora le-a spus sa tina totul la secret si sa nu pomeneasca nimanui ca a avut contact cu Ioan Milea. La sedinta de CL a participat si primarul Dragos Chitic. Obreja a fost si la o sedinta de CJSU, la care de obicei participa toti sefii de institutii, inclusiv prefectul.

In mod extrem de suspect, DSP Neamt nu a impus contactilor lui Milea sa se autoizoleze pana la venirea rezultatelor testarii, cei mai multi dintre ei luand masura de unii singuri, imediat dupa ce au aflat ca acesta ar putea fi purtator de coronavirus.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.