”Indrazneste sa crezi!” este un celebru slogan electoral PSD folosit in 2016, cand partidul lui Dragnea a castigat alegerile parlamentare si a obtinut si guvernarea. Ce s-a ales din promisiunile lansate sub acest slogan, se poate vedea in zilele noastre.

Sub sloganul ”Fapte, nu vorbe!” Ionel Arsene a castigat al doilea mandat de presedinte al CJ Neamt. Sloganul a fost tradus la un moment dat in ”Fapte nu, vorbe!”. Si asta se poate vedea si din povestea podului de la Luțca, comuna Sagna, poveste care s-a transformat deja intr-o continuare a serialului ”Podul de la Preluca”, deci putem vorbi despre o noua serie de ”fapte” ce poate fi denumita ”Preluca 2”.

La inceputul lunii august 2020, CJ Neamt anunta ca podul de peste raul Siret de pe drumul judetean 207 A, din comuna Sagna (cunoscut si ca podul de la Lutca) va fi inchis pentru reparatii. Primele semne de intrebare au aparut imediat, pentru ca din anunt nu reiesea termenul limita pentru finalizarea lucrarilor si redeschiderea podului (Anuntul de la acea vreme poate fi vazut AICI- CJ Neamt închide ”pentru o perioada” podul de la Lutca)

Iar temerile s-au adeverit. Podul este in continuare inchis, dupa mai bine de 7 luni de la inceperea lucrarilor, rastimp in care altii fac zeci de kilometri de autostrazi sau contruiesc de la zero vreo 10 poduri. Locuitorii din zona sunt nevoiti sa mearga spre case ocolind zeci de kilometri prin alte localitati, pe banii, nervii si timpul lor, sperand totusi, ca podul va fi redeschis curand.

Ei bine, sperantele platitorilor de taxe si impozite din comuna Sagna sunt spulberate chiar de Arsene, omul cu sloganul ”Fapte, nu vorbe!”. Mai au de asteptat mult si bine. Lucrarile sunt abia la 30%, iar podul va fi redeschis tocmai in 2022. Prin luna martie, dupa cum spune chiar Arsene intr-un raspuns oficial adresat consilierului judetean USR, Corneliu Bontas. Documentul poate fi vazut mai jos.

Asadar, dupa scenariul binecunoscut de la ”Podul Preluca”, asteptam in aceasta vara sa vedem in site-urile de propaganda PSD, poze cu Ionel Arsene pe ”Podul Preluca 2”, cum da indicatii si sfaturi pretioase privind urgentarea lucrarilor. Cetatenii din Sagna nu mai au de facut decat sa se roage sa fie respectat termenul martie 2022 si nu cumva sa fie nevoiti sa colinde satele vecine pana prin 2024 cand vor fi din noua alegeri locale.

Si ca sa mai uite de necaz, se pot delecta cu lamentarile PSD-istilor din Neamt, indignati peste masura, ca guvernul PNL nu face nimic pentru popor. Iar ca o consolare, pot cauta in presa locala articole despre strada Izvoare din Piatra Neamt, pe care CJ Neamt o reabiliteaza de vreo 6 ani.

Ionut CORFU (sursa document: Radu Samson)

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Cand vad pozele astea cu Soseta valutistu , imi aduc aminte de jocul ala de carti pe care îl jucam în copilărie.Se numea ” Păcălici”

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.