La conferinta de presa de astazi de la ALDE Neamt, Ioan Asaftei- copresedintele organizatiei judetene si vicepresedinte CJ Neamt, a vorbit in termeni nu tocmai protocolari cand a facut referire la deputatul Catalin Dragusanu- copresedinte ALDE Neamt si a lasat sa se observe ca relatia dintre cei doi copresedinti nu este una chiar de ”pace si prietenie”.

Cand i s-a aminitit ca in campania electorala de la locale Dragusanu a avut pozitii contra PSD, cu care acum ALDE e in alianta, Asaftei a spus ca ”Dragusanu este un personaj mai exotic asa…” si ca fiecare raspunde pentru ceea ce face. De asemenea, Asaftei a evitat sa dea un raspuns clar in ceea ce priveste prezenta pe listele pentru parlamentare a lui Catalin Dragusanu, insa mimica si gestica l-au cam tradat si a dat de inteles ca sunt ceva discutii, poate un pic mai acide pe aceasta tema.

Un prim semn ca in ALDE pot fi disensiuni, a aparut la precedenta conferinta de presa, in urma cu doua saptamani, la care Dragusanu nu a fost prezent desi era asteptat, cand Ioan Asaftei a spus pe un ton ceva mai iritat ca ”Dragusanu lipseste. Nu-l mai asteptam. Trebuia sa fie si el aici”, iar conferinta de presa a inceput fix la ora la care era programata, fara sa mai fie acordat macar un minut de ragaz, in ideea ca cine stie, poate Dragusanu mai intarzie un minut sau doua.

Contactat de tvmneamt.ro, initial, deputatul Dragusanu nu a vrut sa comenteze declaratiile de astazi ale lui Asaftei, apoi a spus ca ”Daca este asa cum spuneti, informez ca nu face domnul Asaftei lista, ca sa stie daca sunt pe lista. Eu cred ca listele se fac la Bucuresti, de catre Daniel Constantin si Calin Popescu Tariceanu. Dupa cum am vazut ca se comporta domnul Asaftei, eu presupun ca pregateste el niste liste pe undeva, sigur nu la sediul de partid si nu impreuna cu ceilalti copresedinti. Daca are el niste liste pe undeva si Dragusanu nu e pe lista, asta e situatia, viata e dura uneori dar, ne adaptam. Daca un om ca mine care spune lucrurilor pe nume si demasca hotiile este exotic, poate ca domnul Asaftei are mare dreptate si e posibil sa fiu exotic pentru zona asta a noastra. Poate dumnealui are un alt mod de a vedea lucrurile si de a face campanie electorala. Ce sa facem in campanie? Sa nu spunem cine a furat, cat a furat si cum a furat ca sa nu deranjam? Poate de asta sunt eu mai exotic in comparatie cu altii, pentru ca eu am vorbit despre lucrurile astea si vreau sa se schimbe ceva in Piatra- Neamt si in judetul Neamt.”

Deputatul Dragusanu s-a referit si la protocolul ALDE cu PSD, despre care a spus ca nu e deloc avantajos pentru ALDE: ”Trebuia sa-l intrebati pe domnul Asaftei despre protocolul cu PSD si cu ce s-a ales ALDE din acest protocol. Va spun eu, cu nimic nu s-a ales ALDE. Unii s-au vazut cu sacii in caruta, cum se spune si acum au viziuni, fac strategii de campanie, etc.”

Din cate se vede, mizele pentru parlamentare incep deja sa infierbante scena politica, si este posibil sa fie mari surprize, poate mai devreme decat ne asteptam.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.