Liberalii dau de pământ cu pesediștii după protestul de ieri (5 octombrie), din fața Primăriei Târgu-Neamț.Atât s-a putut! Imaginea neputinței administrației Harpa-PSD. Primarul si gasca pesedistă s-au ascuns, de frica de a da ochii cu cetățenii”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL Neamț, după ce Daniel Harpa a calificat protestul ca fiind unul politic.

Comunicat- PNL Neamț: Ieri, în fața primăriei din Târgu Neamț, s-a adunat un număr mare de târgnemțeni sătui să înghită minciunile și incompetența administrației PSD. Sunt săptămâni întregi de când oamenii stau fără apă curentă în case, deși prețurile facturilor nu scad. Alături de ei ne-am aflat și noi, consilierii locali PNL Târgu Neamț, nu în calitate de reprezentanți politici de această dată, cât de cetățeni care s-au săturat să fie luați în râs și ignorați cu desăvârșire de această administrație păguboasă.

Timp de 10 ani de zile, compania de apă a județului Neamț, ApaServ, s-a aflat sub conducerea directă a fostului președinte CJ Neamț, condamnat penal, Ionel Arsene. În toți acești ani, problemele rețelei de apă din Neamț s-au adâncit, însă absolut nimic nu a fost îmbunătățit. Banii publici s-au împărțit între pesediști, care au răsărit ca ciupercile după ploaie în structurile administrative ale ApaServ, în timp ce în mai multe localități din județ, oamenii au primit, în toți acești ani, apă cu țârâita, când și când, fără vreo promisiune măcar că lucrurile vor intra, cândva, pe făgașul normal.

Din 2012, actualul șef al PSD Neamț, Vasilică Harpa, este și primarul orașului Târgu Neamț, oraș în care localnicii nici nu-și mai amintesc ultima dată când au avut apă o zi întreagă. De mai bine de un deceniu, primarul oraşului Târgu Neamț girează activitatea defectuoasă a companiei falimentare ApaServ, unde își instalează rubedeniile și tovarășii de chermeze în funcții, pe lefe enorme. Poate cel mai grăitor caz este cel al domnului Vlad Angheluță, actual director al ApaServ, prieten apropiat al domnului Harpa, pe care chiar șeful PSD l-a urcat în funcție anul acesta. Domnul Angheluță și-a început mandatul la compania de apă-dezastru dublându-și salariul care astăzi ajunge la enorma sumă de 7000 de euro lunar.

Domnul Harpa are îndrăzneala de a cataloga protestul de astăzi ca o mișcare politică.

Domnule Harpa, înainte de a fi politicieni, cu toții suntem oameni și avem nevoi personale. Vrem să ne spălăm, vrem să ne trimitem copii la școală curați, vrem să le facem mâncare. Domnule Harpa, domnule Angheluță, în Târgu Neamț există persoane cu nevoi speciale, bătrâni, oameni bolnavi care depind de apă pentru a se îngriji, pentru a-și asigura igiena zilnică. Cum este posibil ca în anul 2023, când directorul unei companii falimentare câștigă mai mult decât președintele țării, târgnemțenii să fie nevoiți să iasă în stradă pentru a primi apa pentru care plătesc facturi uriașe?

Nu este totul politică, domnule Harpa. Incompetența dumneavoastră și a celor pe care îi plasați în funcții pe banii noștri ne-au adus aici. Nu este primul protest de acest fel, oamenii sunt scandalizați de lipsa de atitudine, indolența și respectul cu care suntem tratați. Cu toate acestea, din partea celor responsabili, nu primim decât eschivări și minciuni.

Domnule Harpa, de 11 ani sunteți la primăria Târgu Neamț și nu v-a interesat să rezolvați cea mai urgentă problemă a acestui oraș. Aveți treburi care nu suportă amânare, știm: chermeze, mese importante, spectacole. Nu vă afectează lipsa apei de acasă, câtă vreme dumneavoastră frecventați locuri mai selecte. Ați uitat de promisiunile făcute în campanie, ați uitat de responsabilitățile pe care le aduce cu sine confortul primăriei. Nu-i nimic, vă amintim noi.

Nu mai este vorba despre culoare politică, ci despre sfidarea cu care ignorați de ani buni o nevoie primară a târgnemțenilor, pe care culmea, o și plătim. Nici colegii dumneavoastră de la PSD nu au apă, nici ei nu sunt mulțumiți. Domnule Harpa, domnule Angheluță, mai contează și altceva decât banii pentru dumneavoastră, sau ați fi în stare să vindeți întregul Neamț pentru câteva parale în plus?

Târgnemțenii nu mai au răbdare. Incompetența PSD ne-a ajuns la os. Dumneavoastră sunteți vinovații direcți pentru dezastrul de la ApaServ și pentru sutele de familii care sunt nevoite să trăiască în condiții de ev mediu, ca dumneavoastră să vă puneți banii la salteluță. Minciunile dumneavoastră ne-au ajuns la os. Grupul consilierilor locali ai PNL Târgu Neamț

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.