Mafia angajarilor din Spitalul Judetean Neamt, poate sa-si faca treaba linistita in continuare. DGA Neamt transmite ca ieri a fost retinuta o angajata de la DSP Neamt, care ar fi promis unei persoane ca va fi angajata in spital, primind de la aceasta o suma de bani în  doua transe. Fapta femeii retinute (o asistenta), pare a fi mai degraba o escrocherie, pentru ca nu se putea implica direct in aranjarea vreunui concurs. ”Astăzi, 13 octombrie 2021. procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a dispus măsura preventivă a reținerii față de o persoană, angajată la Direcția de Sănătate Publică Neamț, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență.

În fapt, s-a reținut că, în cursul lunii august 2020, aceasta a pretins și primit de la o persoană suma de 300 de euro, în vederea exercitării influenței pe lângă funcționari publici, în scopul scoaterii la concurs a unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț.

Totodată, în cursul lunii septembrie 2020, a pretins suma de 4.000 de euro, de la aceeași persoană, din care a primit 3.000 de euro, pentru a-și exercita influența pe lângă membrii comisiei de concurs în scopul ocupării unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț.

În cauză, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț au desfășurat activități procedurale în baza ordonanțelor de delegare emise de către procuror”, a transmis DGA Neamt.

DSP Neamt sustine insa ca angajatii institutiei nu sunt implicati direct in organizarea de concursuri de angajare in spital. „Precizăm faptul că salariații Direcției de Sănătate Publică Neamț nu fac parte din comisiile de concurs pentru ocuparea de posturi vacante de asistenți medicali din cadrul unităților sanitare cu paturi din județul Neamț.

Îndemnăm cetățenii să semnaleze instituțiilor abilitate orice fapte de corupție ale angajaților Direcției de Sănătate Publică Neamț”, se arata intr-un comunicat de presă al DSP Neamț, remis la scurt timp după ce DGA a anunțat reținerea angajatei.

Daca fapta femeii retinute ieri s-ar incadra la trafic de influenta, ar fi trebuit sa aflam de la luptatorii anticoruptie din Neamt, și cine sunt cei la care aceasta intervenea pentru a se aranja concursul. Cum ancheta nu a mers pana acolo, se poate deduce ca DGA a prins o persoana care poate fi acuzata cel mult de escrocherie (primea bani pentru promisiuni fara acoperire).

În caz ca vigilentii anchetatori nu au aflat inca, între timp, șpaga pentru un post de asistent(a) la Spitalul Judetean Neamt, a ajuns cam pe la 10.000 de euro, dar sforarii nu trebuie sa-si faca griji. DGA nu are treaba cu ei. Cauta escroci si mai bifeaza un comunicat triumfalist.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.