Protestul sindicalistilor Europol continua in fata Politiei Municipiului Roman, unde astazi a avut loc un nou incident. Chiar daca ieri, bannerul amplasat pe gardul institutiei a fost demontat de seful Politiei Roman, acesta a fost reamplasat tot ieri, liderul Europol Neamt, Ioan Canarau, acuzand conducerea Politiei Roman si a Politiei Neamt, ca au actionat contrar legii si au incercat sa suprime o actiune sindicala.

Astazi, protestul a continuat, sindicalistii cerand reformarea din temelii a Politiei Romane, despre care spun ca este acaparata de mafie si controlata politic pentru a fi destabilizata. ”In Politia Romana exista o mafie. O mafie interna. In Ministerul Afacerilor Interne exista o mafie. O mafie… si stim cu totii la ce ma refer. Ieri s-au starnit monstrii din cei doi ofiteri de politie si cu exces de zel si cu vehementa extraordinara, au decis ei ca trebuie inlaturat acest banner si ca trebuie puse bete-n roate actiunii noastre de protest, actiunii sindicale. Politia Romana, in opinia noastra, trebuie reformata din temelii.

Ne-am saturat sa mai fim condusi de incompetenti, de neprofesionisti, de slugi la partid, de imputerniciti care nu prea stiu ce inseamna munca de politie, care nu au muncit nici macar un minut in strada, care nu cunosc nevoile cetatenilor (…) Minsterul Afacerilor Interne este condus de oameni politici care de ani de zile, intentionat distrug Politia Romana. Au decimat resursele umane din politie, au directionat resursele financiare in alte locuri decat in structurile de ordine publica, acolo unde cetatenii au nevoie de politisti.

Sun putini politisti in strada in toata tara, din vina managerilor incompetenti aflati in functii cheie. Nimic nu este intamplator in aceasta actiune controlata si coordonata, de distrugere a Politiei Române. Politicienii nu-si mai doresc politisti competenti, politisti profesionisti. Timpul a cofirmat ca au destructurat Politia Romana, au lasat sa plece din sistem foarte multi buni profesionisti.

Politia Romana nu prea mai are buni profesionisti. Politistii adevarati care mai stau astazi in sistem, finanteaza din banii proprii, Ministerul Afacerilor Interne si Politia Romana. Din fericire avem si multi politisti devotati. Multi politisti care fac aceasta meserie din vocatie. Dar pe langa ei sunt si acei manageri are nu mai au in fisele postului atributii pe siguranta cetatenilor. Doar beneficii personale, pensii frumoase prin fraudarea banului public si ma refer la acel spor de excelenta si la acele ore lucrate sambata si duminica de catre manageri, in actiuni, la comanda institutiei si asa mai departe, niciodata patruland pe strazile din Romania. N-o sa vedeti niciodata un manager din Politia Romana patruland sambata si duminica, pentru a asigura siguranta cetatenilor”, sustine liderul Europol Neamt, Ioan Canarau.

Acesta incheie mesajul filmat in fata Politiei Roman, cerand ministrului de Interne sa-i demita pe seful Politiei Roman si pe seful IPJ Neamt, pentru ca ieri au demonstrat a incalca in mod flagrant Constitutia Romaniei. ”Domnule ministru Bode, nu stiu daca veti tine cont de mesajul meu. Ieri in fata Politiei Municipiului Roman, Constitutia Romaniei a fost calcata in picioare. Seful Politiei Municipiului Roman, imputernicit, Seful IPJ Neamt, imputernicit, si-au sters noroiul de pe bocanci de Constitutia Romaniei, de drepturile noastre constitutionale, de drepturile noastre sindicale si va solicit sa-i demiteti urgent. Este foarte simplu. Le puteti retrage imputernicirile. Pentru ca nu au facut altceva de cand sunt imputerniciti, decat campanie antisindicala si campanie anti Sindicatul Europol. Domnule ministru, daca aveti o farama de onoare si de demnitate, veti lua in considerare ce spun eu acum”.

Imediat dupa acest episod, conducerea Politiei Roman a decis din nou sa dea bannerul jos de pe gardul institutiei, spre nemultumirea liderului de sindicat: ”Comunismul nu a murit in Romania”, le-a strigat acesta colegilor trimisi de șefi sa saboteze actiunea de protest.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.