Autoritatile din Finlanda intrec orice inchipuire si recurg la gesturi de-a dreptul odioase. Ca razbunare la protestele de duminica din Romania si din anumite orase din Europa, Mihai, baiatul de 12 ani al Cameliei Smicala, a fost mutat duminica intr-o casa de copii ”cu probleme de adaptare”, aflata la 100 de km de Tampere, intr-un loc izolat dintr-o padure. Seara a a fost dus inapoi la Tampere si a fost amenintat, spunandu-i-se ca asta se poate intampla daca lucrurile nu se linistesc, noteaza activenews.ro, informatie confirmata de Camelia Smicala pentru tvmneamt.ro.

Ministerul de Externe al României a recunoscut într-un documentar al situației transmis ActiveNews și ulterior opiniei publice, în preambulul demonstrațiilor de solidaritate de ieri, că nici ambasadorul nici consulul nu au mai avut acces la cei doi copii, deși aceștia sunt cetățeni români, în urma refuzului autorităților finlandeze, furnizat Ambasadei României printr-o scrisoare trimisă prin Poștă. În acest moment Finlanda, stat UE, la fel ca și România, încalcă… vezi mai mult AICI!

Ceea ce face statul finlandez nu are nici o legatura cu democratia si cu drepturile omului care ar trebui sa fie respectate cu sfintenie de un stat care se pretinde a fi civilizat. Sa te razbuni in acest fel pe niste copii, este diabolic si aminteste de metodele naziste folosite in lagarele de exterminare unde copiii erau slutiti emotional si fizic, fara nicio remuscare. In Finlanda cazul Cameliei Smicala nu este unul izolat si incep sa iasa la iveala dovezi ca finlandezii supun la aceleasi abuzuri chiar si pe proprii lor conationali.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.