OUG-ul pentru amnistia fiscala este pe masa ministrului de finante si va intra pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de Guvern. De masura care urmeaza sa fie adoptata, vor beneficia persoanele fara venituri sau cu venituri modeste, anunta presedintele PSD Neamt, Ionel Arsene: ”Peste 600.000 de români vor beneficia de amnistie fiscală, ei urmând a fi scutiți de plata anumitor contribuții către FISC. Ministerul Finanțelor Publice a pregătit un proiect de ordonanță de urgență, care îi vizează pe românii ale căror venituri nu au depășit nivelul salariului de bază minim brut în perioada 1 iulie 2015 şi 31 decembrie 2017.

Valoarea totală a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată de aceste persoane pentru perioada precizată este de circa 1.035 milioane lei.

De aceleaşi prevederi vor beneficia şi persoanele fizice care nu au realizat venituri în perioada fiscală iulie 2015 – decembrie 2017, pentru care baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate este salariul de bază minim brut pe ţară.

E un ajutor extraordinar acordat persoanelor fără venituri sau cu venituri modeste, o dovadă a grijii pe care actuala guvernare o are față de toate categoriile sociale, inclusiv față de persoanele defavorizate.

Salariul minim pe economie a crescut semnificativ, s-au dublat alocațiile pentru copii, s-au majorat salariile angajaților din învățământ și sănătate, a crescut valoare punctului de pensie și lista beneficiilor luate de actuala Guvernare pentru români poate continua”, precizeaza Ionel Arsene pe pagina lui de facebook.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.