Președintele Klaus Iohannis: PSD a realizat mii de kilometri de autostradă – cu CREIONUL!

Președintele Klaus Iohannis a punctat, sâmbătă,la reuniunea liberalilor din Oltenia, o problemă general valabilă pentru toată țara, dar mai ales pentru zona Moldovei. În timpul guvernării PSD kilometrii de autostradă au fost realizați doar cu ”CREIONUL”.

Îndiscursulținutînfațaliberalilor, preşedintele Klaus Iohannis a atacat dur guvernarea PSD, punând-o în antiteză cu ”România normală” pe care o va construi împreună cu PNL.

”PSD a realizat mii de kilometri de autostradă – cu creionul!”, a ironizat Iohannis guvernarea PSD, continuând în aceeași notă: ”PSD, de când știu eu, promite, cu bani europeni, desigur, acele spitale mari, regionale – și aici, în Craiova. Nu știu, cunoașteți adresa acestui mare spital regional? Eu nu!”.

Și nu doar la Craiova nu există spital regional. Cei de la PSD au promis spital regional și pentru Moldova, la Iași, dar promisiunea că acestava fi gata până în 2020 este departe de a fi realizată, termenu ldat, recent, de ministrul Sănătății fiind undeva după anul 2027.

Șeful statului a dat drept exemplu și faptul că toaletele din spatele școlilor ”tot acolo sunt”. ”Școli moderne nu avem. Pază pentru școli nu avem. Manuale vor fi – auziți – vor fi. Veșnica explicație a PSD, că vor fi”, a fost un alt exemplu al incompetenței PSD.

”Pe scurt, PSD pentru România a fost și este o catastrofă!”. ”Dar unii ne-am opus. Tot timpul, cum se spune, am fost pe fază. Mi-am folosit instrumentele constituționale și am oprit foarte multe din prostiile, din nesimțirile pe care le-au planificat pesediștii pentru România”, a explicat Klaus Iohannis.

Soluția pentru ieșirea din criză este preluarea puterii de către liberali, pe baza susținerii alegătorilor. ”Și au arătat românii atunci, pe 26 mai, ce vorei, de fapt: ei vor PNL. Așa se trag concluziile după alegeri – cine a câștigat, acela este chemat. Dar nu este așa de simplu, fiindcă acelea au fost doar primele alegeri dintr-o serie de alegeri. Urmează în noiembrie alegerile prezidențiale, urmează alegerile locale, urmează alegerile parlamentare. Eu cred că celmai bine ar fi să le câștigăm împreună pe toate!”, a transmis Klaus Iohannis.

El a precizat că singur poate face atât cât a făcut în ultimii cinci ani, dar că împreună cu liberalii şi cu celelalte forţe proeuropene vor câştiga alegerile şi vor forma un guvern care lucrează pentru români.Șeful statului a susținut că este nevoie de un Guvern construit în jurul PNL. ”După care ne apucăm de treabă și reconstruim România. Facem România europeană, România modernă, România Normală”, este planul președintelui Klaus Iohannis.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că președintele Klaus Iohanniseste un om care întotdeauna a făcut cinste românilor oriunde i-a reprezentat.

”Dragi prieteni este o onoare pentru mine ca președinte al Partidului Național Liberal, să sprijin candidatura președintelui Klaus Iohannis. Este liderul român cel mai respectat, cel mai apreciat, care are cea mai mare capacitate de a influența deciziile pe plan internațional și pe plan european. Este un om care întotdeauna a făcut cinste fiecăruia  dintre noi oriunde ne-a reprezentat. Este un om care are puterea de a uni tot ceea ce este bun și sănătos  însocietatea românească pentru a construi, cu adevărat, România pe care o merită fiecare român”, a declarat liderul PNL.

Președintele Klaus Iohannis a fost așteptat sâmbătă, în Craiova, un fief traditional al PSD, de sute de cetățeni care i-au cerut autografe, au dat mâna și s-au  fotografiat cu el.  În timpceliderii PSD nu mai au curajul să iasă din sediile de partid, președintele României a mers, la pas, printre românii entuziasmați de posibilitatea de a-i  adresa câteva cuvinte șefului statului. În perioada imediat următoare președintele va vizita și zonaMoldovei.

(P)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.