Prefectul judetului Neamt, George Lazar, a cerut astazi intr-o conferinta de presa sustinuta in curtea Spitalului Judetean Neamt, demisia lui Ionel Arsene si demiterea in cel mult 24 de ore a directorului spitalului, medicul Silviu Verzea, cei doi fiind considerati principalii responsabili pentru situatia in care a ajuns cel mai mare spital din judet. Directorul Verzea poate fi demis doar de Ionel Arsene, cel care l-a si numit in functie, dupa ce spitalul a revenit in subordinea CJ Neamt.

Declaratiile lui George Lazar vin dupa dezvaluirile tvmneamt.ro si vestea.net, privind pacientii umiliti in curtea spitalului, dupa ce au fost tinuti 7,10,12 si chiar 14 ore sub cerul liber, fara apa si fara alimente. Acesta a mai precizat ca situatia in care au fost pusi zeci de oameni in ultimele saptamani, este exclusiv din cauza managementului defectuos si din cauza lipsei de implicare din partea conducerii CJ Neamt si a conducerii spitalului in tratarea in mod responsabil a pacientilor. In urma unor verificarilor facute in ultimele ore, prefectul a descoperit ca ISU Neamt detine mai multe corturi dotate cu sisteme de incalzire, care ar putea fi montate in curtea spitalului, insa nimeni din conducerea unitatii medicale nu le-a cerut.

Medicul Silviu Verzea a incercat sa se disculpe ieri, declarand pentru un site de stiri central, ca oamenii au fost tinuti sub cerul liber pentru ca spitalul se confrunta cu un numar mare de pacienti si nu ar mai fi locuri. Din cifrele prezentate astazi de prefectul Lazar, rezulta ca Verzea minte, pentru ca la aceasta ora, in spital sunt 330 de pacienti internati si mai sunt locuri, ba chiar ieri, in cadrul unei sedinte pe aceasta tema, s-a constatat ca in spital ar mai putea fi create inca cateva zeci de locuri pentru internari. Potrivit lui Lazar, directorul Verzea a fost la sedinta respectiva complet nepregatit si i-a batut obrazul in timpul conferintei de presa: ”Rusine Silviu Verzea!”, i-a transmis George Lazar, directorului spitalului.

Declaratiile complete ale prefectului judetului Neamt, in materialul video de mai jos, transmis in direct de tvmneamt.ro:

Pacienți umiliți la Spitalul Județean Neamț- Prefectul George Lazăr, declarații despre scandalul momentului în județul Neamț

Publicată de TVMneamţ.ro pe Miercuri, 7 octombrie 2020

Mai jos, materialul video realizat de tvmneamt.ro in curtea Spitalului Judetean Neamt, in noaptea de 5 spre 6 octombrie, cand peste 10 oameni erau tinuti ca vitele in frig si ploaie, in curtea unitatii medicale:

Spitalul Județean Neamț- Pacienți ținuți ore intregi în curte, sub cerul liber, bătrâni de peste 70 de ani, stau de 10, 12 sau 14 ore fără apă și fără alimente

Spitalul Județean Neamț- Pacienți ținuți ore intregi în curte, sub cerul liber, bătrâni de peste 70 de ani, stau de 10, 12 sau 14 ore fără apă și fără alimente. Citeste mai multe detalii AICI https://tvmneamt.ro/video-pandemia-bate-omenia-spitalul-judetean-neamt-lagar-de-exterminare-autoritatile-tac-malc/

Publicată de TVMneamţ.ro pe Luni, 5 octombrie 2020

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.