Vestitul Grup de Comunicare Strategica, anunta ca in Romania sunt in total peste 150 de cadre medicale cu teste pozitive la Covid 19. In judetul Neamt sunt doua astfel de cazuri, insa nu se specifica ce fel de cadre medicale sunt sau la ce unitate medicala s-au infectat, informatiile fiind furnizate la modul general, dar cu pretentia ca se face comunicare. In realitate, cel putin in ceea ce priveste judetul Neamt, situatia nu este deloc imbucuratoare, pentru ca din spitalul judetean lipsesc cu desavarsire echipamentele de protectie, iar ce se foloseste in prezent, sunt niste improvizatii. Catre redactia tvmneamt.ro au venit in ultimele zile mai multe semnale de alarma din interiorul spitalului, cerandu-se ajutor de la presa, pentru ca sunt sanse extrem de mari ca judetul Neamt sa devina Suceava 2.

Cel putin dubios, este ca autoritatile locale au intrat in zilenzio stampa si de peste o saptamana nu mai comunica nimic oficial despre evolutia Covid 19 in judet, ceea ce ar putea insemna ca se ascund lucruri foarte grave.

Comunicat, Grupul de Comunicare Strategica: Conform datelor raportate din teritoriu către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, în acest moment la nivel național sunt 153 de cadre medicale și personal auxiliar confirmate cu COVID-19, după cum urmează:

70 Medici
50 Asistente
15 Infirmiere
1 Îngrijitoare
17 Personal auxiliar

Repartiție pe județe

Arad –2
Bucuresti –36
Constanta –1
Covasna – 5
Hunedoara – 12
Iași – 3
Neamț –  2
Suceava – 90
Vrancea –  2

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.