Regia Nationala a Padurilor – Romsilva transmite într-un comunicat de presă, că a plantat anul trecut, in cele doua campanii de impaduriri, de primavara si de toamna, 25,52 milioane de puieti forestieri, regenerand 14.368 hectare fond forestier proprietatea publica a statului, cu 9,9% mai mult decat programul initial.
Astfel, au fost realizate lucrari de regenerare naturala pe suprafata de 10.238 hectare si lucrari de regenerari artificiale, prin lucrari de impaduriri, pe suprafata de 4.130 hectare.
In aceste suprafete sunt incluse si cele 31 de hectare de perdele forestiere de protectie a cailor de comunicatii, realizate de catre Directia Silvica Ialomita, pentru protejarea autostrazii A2, si de catre Directia Silvica Giurgiu, in proximitatea autostrazii A1.
De asemenea, pentru consolidarea plantatiilor infiintate in anii precedenti si in primavara anului 2023, au fost realizate lucrari de completari curente pe suprafata de 2.368 hectare si lucrari de refacere a plantatiilor calamitate pe suprafata de 635 hectare.
Valoarea totala a lucrarilor de regenerare a fondului forestier de stat a fost de 200,6 milioane lei.
Totodata, in padurile administrate pe baza de contracte sau pentru care Regia Nationala a Padurilor – Romsilva asigura servicii silvice, au fost realizate lucrari de regenerare a padurilor pe suprafata de 2.039 hectare. S-au realizat regenerari naturale pe 1.258 hectare, precum si regenerari artificiale pe alte 781 hectare si lucrari de completari curente pe 148 hectare in plantatiile efectuate in anii anteriori si in primavara anului 2023. 
          Pentru lucrarile de impaduriri, completari si refaceri realizate in anul 2023 in fondul forestier administrat de catre Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe baza de contract s-au folosit circa 3,79 milioane puieti forestieri, iar valoarea lucrarilor de regenerare a fost de 16,3 milioane lei.
In ultimii cinci ani, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publica a statului, din care 48.604 hectare prin regenerari naturale si 23.726 hectare prin lucrari de impaduriri, pentru toate lucrarile curente de regenerare, lucrari de impaduriri, refaceri si completari, fiind ultilizati circa 132 milioane de puieti forestieri, produsi in pepinierele silvice proprii.
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. Toate padurile proprietatea publica a statului detin certificarea managementului forestier in standard international. 
           
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si naturale, precum si 12 herghelii de stat”, se arată în comunicatul Romsilva.
I.C.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.