Comunicat de presa, PNL Neamt: Ajutoare de stat pentru antreprenorii afectați de pandemie

Deputații liberali au dat un vot final în favoarea unui proiect de lege prin care companiile din domeniul Horeca, turismului și organizării de evenimente, sau alte activități comerciale suspendate, vor primi un ajutor suplimentar de 500 de milioane de euro. În total, ajutoarele de stat alocate antreprenorilor care au suferit pierderi în timpul pandemiei ajung la 1,5 miliarde de euro, sub formă de ajutor de stat.

”La fel ca și Guvernul Ludovic Orban, actualul  Guvern liberal, condus de premierul Florin Cîțu, pune în prim plan sectorul privat și caută cele mai bune măsuri de sprijin pentru ca antreprenorii să beneficieze de ajutoare și scheme de sprijin pentru a depăși efectele pandemiei. Acest lucru înseamnă păstrarea locurilor de muncă, dezvoltare și creștere economică pentru România, iar rezultatele pozitive se văd și sunt confirmate de statistici economice independente, din Uniunea Europeană”, a precizat senatorul Eugen Țapu-Nazare, președintele interimar al PNL Neamț.

Aproape 80.000 de societăți vor beneficia de susținere financiară directă, care vine implicit în sprijinul angajaților și a relansării economice.

În perioada imediat următoare, Ministerul Economiei va face publice regulile tehnice pentru accesarea fondurilor și pentru depunerea aplicațiilor.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.