Politia Locala anunta ca ieri a avut loc o noua runda de amenzi-viteza pentru cersetorii din oras. In total, 14 sanctiuni aplicate la foc automat. Astfel de actiuni, tot mai dese in ultimul timp, nu au rolul decat cel mult sa-si justifice activitatea institutia cu buget anual de peste un milion de euro, pentru ca efectele sunt ZERO. Politistii amendeaza, cersetorii își vad in continuare de obiceiurile lor, iar amenzile raman la stadiul de simple procese verbale. Nu ar fi rau sa vedem un comunicat de la Politia Locala in care platitorii de taxe si impozite din Piatra Neamt sa fie anuntati cum a fost dirijat traficul rutier la orele de vârf, in intersectiile ultra aglomerate din oras. Poate asa se vor justifica macar cateva sute de mii de euro din banii platiti de contribuabili catre o institutie inutila.

Informare Politia Locala Piatra Neamt:

În data de 21.11.2019, între orele 06.00 – 22.00, la nivelul Birourilor de Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Piatra Neamț, s-a organizat și desfășurat o acțiune  pe linia prevenirii și combaterii cerșetoriei și a faptelor antisociale.

Patrule ale Poliției Locale Piatra Neamț, împreună cu lucrători ai Direcției de Asistență Socială – Primăria Piatra Neamț au depistat și identificat un număr de 19 persoane care apelau la mila publică,  iar 14 dintre acestea au fost sancționate contravențional. Alte 13 persoane au fost amendate pentru încălcarea normelor de conviețuire socială (Legea 61/1991R – pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice), valoarea totală a amenzilor aplicate în cele 27 de cazuri  fiind de 3.400 de lei. Totodată, 67 de lucrători comerciali, de la tot atâtea unități de alimentație publică (baruri și restaurante), au fost atenționați cu privire la respectarea prevederilor articolului 2, punctul 22, din Legea 61/1991R (” servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflaţi în vădită stare de ebrietate, precum şi a minorilor”).

De asemenea, miercuri, 20 noiembrie 2019, agenți ai Poliției Locale Piatra Neamț au acordat sprijin reprezentanților DelGaz Grid,  Poliției Municipiului Piatra Neamț și ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț, în cadrul unei ample acțiuni de depistare a furturilor de energie electrică sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea, în cartierul Văleni II din municipiul Piatra Neamț.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.