Daniela Soroceanu, prefectureasa de Neamt, a coborat astazi pentru cateva zeci de minute din Touareg-ul prefecturii si a dat o tura cu un autobuz de la SC de Troleibuzul SA, anunta reprezentanta Guvernului Dancila in teritoriu, pe pagina ei de facebook.

Soroceanu spune ca a mers pe ruta Bisericani- Scolile Normale (la Bisericani a ajuns probabil cu Touareg-ul, ca sa nu sufere de frig prin statii ditamai functionarul public) si cum statea ea asa in autobuz, a apucat-o o mila de bietii calatori, de-i venea sa-si rupa din salariu si sa-l imparta cu ei. Dar iubirea de semeni este principala calitate a prefecturesei, de aceea si-a adus brusc aminte ca saptamana trecuta si-a batut cineva joc de acesti oameni, si i-a injosit, cand autobuzele nu au mai circulat vreo 24 de ore. Si cine putea sa fie vinovat, decat Dragos Chitic? Asa ca prefecta poarta o discutie imaginara cu primarul pe care îl indeamna sa se uite bine la oamenii din autobuz (dupa 12 ore de la plimbare), la fetele lor, la mainile muncite, ba chiar si la familiile calatorilor, adica acum primarul trebuie sa-i identifice pe toti si sa le viziteze casele ca sa le vada familiile. Discutia imaginara cu Chitic a mai continua preț de vreo doua fraze si se incheie cu o amenintare cu ”organele statului”.

Mai trebuie spus ca plimbarea prefecturesei cu autobuzul a fost o incercare penibila de imbunatatire a imaginii praf si pulbere, pentru ca pe site-ul pupincurist ziarpiatraneamt.ro a aparut imediat o filmare cu Soroceanu in autobuz, pe model Boc la Cluj, chipurile facuta cu telefonul de un calator. Sa vada tot amărășteanul cât de modestă este Soroceanu si cum sta ea in picioare in autobuz in mijlocul prostimii, și-și bătătorește palmele pe barele alea de care se tin toti muncitorii.

Iata ce spune Daniela Soroceanu, dupa ce a plans de mila oamenilor cu maini batatorite:

În această dimineață, începând cu ora 7,20, am parcurs ruta Bisericani-Școlile Normale folosind un autobuz al operatorului regional. De ce?! Pentru că am urmărit cu maximă atenție scandalul “Troleibuzul” din ultimele zile. Așa am decis să merg direct printre oameni și să discut cu nemțenii prinși la mijloc într-un scandal ce nu este al lor. Am simțit o obligație morală față de cetățeni să fac ceva concret pentru ei, pentru asigurarea unui transport public de calitate spre serviciu, școală sau acasă.

Am simțit o indignare profundă, văzându-i pe acești oameni muncitori și frumoși cum sunt înjosiți și uitați de primarul Dragoș Chitic. De altfel, nu este prima oară când acesta uită de cetățeni, în această vară, 26 de familii din Văleni fiind “victimele” nepăsării administrative ale acestui domn!

Domnule Chitic, uitați-vă bine la acești oameni, la fețele lor ostenite, la mâinile lor muncite, la familiile acestora și spuneți-mi dacă aveți sufletul să mai afirmați încă o dată, după cum ați făcut-o la o televiziune locală zilele trecute, că nu puteți “arunca banii în vânt” pentru aceștia, plătind ceea ce aveți obligația legală: compensarea abonamentelor de transport PUBLIC local.
Spuneți-le, domnule, în față, că nu vă pasă de aceștia cum călătoresc și că renunțați la Primărie, iar atunci vom ști una și bună!

Sau vă convine doar să folosiți banii Primăriei pentru un anumit partid politic? Pentru asta sunteți primar?! Cum este posibil să folosiți banii pietrenilor pentru a da, spre exemplu, un drept la replică, prin intermediul serviciului public al Primăriei, când întrebarea vă era adresată, ca politician, în cadrul unei conferințe de presă a unui partid politic?!
Cum puteți să răspundeți la articole online adresate dumneavoastră, PERSONAL, de la sediul UAT-ului Piatra-Neamț prin intermediul Serviciului public Comunicare, în loc de sediul aceluiași partid unde ați organizat conferința de presă în cauză?!

Știu că nu îmi veți răspunde la aceste întrebări, însă sper să le răspundeți organelor abilitate ale statului pentru această situație penibilă și în AFARA LEGII în care v-ați pus singur!

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Sindromul Leana Codoi pretty much ? Grotesc personajul, grotesc anturajul care o invata numai parascovenii de imagine pe fond de impotenta functionala si pe importante carente educationale .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.