Comunicat de presa, Primaria Piatra- Neamt: Astăzi, 23.07.019, la Piatra-Neamț a fost semnat Actul de Constituire al Asociației „Moldova se dezvoltă” de către:
Primarul Municipiului Piatra-Neamț, DRAGOȘ CHITIC;
Primarul Municipiului Iași, MIHAI CHIRICA;
Primarul Municipiului  Suceava, ION LUNGU;
Primarul Municipiului Roman, LUCIAN MICU;
Primarul Municipiului Botoșani, CĂTĂLIN FLUTUR;
Primarul Municipiului Vatra-Dornei, ILIE  BONCHEȘ;
Primarul Municipiului Câmpulung Moldovenesc, MIHĂIȚĂ NEGURĂ;

Obiectivul principal al asociației este dezvoltarea regiunii Moldovei și implicit al comunităților locale pe care le reprezentăm pentru creșterea calității vieții cetățenilor și  reducerea decalajelor existente în prezent, în  raport cu alte regiuni. O sursă importantă de fonduri pe care le avem în vedere este reprezentată de următorul exercițiu financiar al Uniunii Europene 2021-2027, pentru care ne vom zbate să fie incluse programe de finanțare dedicate structurilor asociative.
Mulțumesc colegilor primari, membrii fondatori ai Asociației „Moldova se dezvoltă” pentru că au acceptat ca municipiul Piatra-Neamț să fie gazda unui moment istoric. Funcționăm ca o echipă în cadrul căreia primează respectul reciproc și suntem deciși să luăm în propriile mâini viitorul regiunii Moldova.
Suntem deschiși pentru cooptarea de noi membrii în cadrul asociației.
Să fie într-un ceas bun! Dumnezeu să ne ajute să realizăm ceea ce ne-am propus
!” a declarat Primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, potrivit comunicatului Primariei Piatra- Neamt.

Imagini de la intalnirea celor 7 primari de municipii (sursa video: Turn TV)

Scopul asociației “Moldova se dezvoltă” este să atragă bani europeni, dar şi de la Guvern, pentru programe care ar putea scăpa zona de Nord a ţării de sărăcie. Totuși, interesul principal al primarilor moldoveni este dezvoltarea infrastructurii.

Cei şapte primari spun că gestul lor nu este unul de nesupunere în faţa autorităţii de la Bucureşti.

Frăţia celor şapte edili moldoveni vine după ce primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea au lansat Alianţa Vestului. Scopul declarat a fost şi atunci de atragere a banilor europeni direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. De asta n-a făcut nimic Chitic cel Mic in orașul asta, ca nu făcea parte din Moldova se dezvolta ?! Mai avem de așteptat și suportat un an de indolenta și incompetenta.Cine naiba îl mai alege ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.