George Lazar, prefectul judetului Neamt si presedintele PNL Neamt, deputatul Mugur Cozmanciuc, au facut o noua vizita de lucru in localitati afectate de inundatiile din ultimele zile, pentru a evalua pagubele si pentru a demara proceduri privind alocarea de fonduri de la guvern pentru remedierea ditrugerilor. ”Am fost impreuna cu domnul deputat Mugur Cozmanciuc intr-o vizita in zonele afectate de inundatii de pe Valea Muntelui. Domnul Marius Mihai Nechita directorul SGA Neamt, domnul consilier judetean Florin-Adrian Hopsa cat si reprezentanti ai ISU Neamt au participat la trecerea in revista a situatiei din localitati. Ne-am intalnit reprezentanti ai autoritatilor publice locale din comuna Pipirig, am mers cu domnul viceprimar Paul Constantin Enache la Poiana Teiului, am purtat discutii cu reprezentanti ai Primariei Farcasa ca apoi sa mergem la Borca unde ne-am intalnist cu domnul primar Ovidiu Geo Nita si cu consilieri locali.

Am ajuns si in comunele Grinties si Ceahlau, unde am purtat discutii cu domnii primari si am vazut obiectivele avariate in urma inundatiilor”, a declarat George Lazar.

Prefectul a ajuns si la Hangu, unde s-a pus din nou in discutie problema DN 15 Bicaz- Poiana Largului. George Lazar da asigurari ca guvernul are bani pentru finalizarea lucrarilor, aceasta fiind o prioritate pentru liberali si își exprima speranta ca drumul este o prioritate si pentru constructorul care executa lucrarea, reamintind din nou despre relatia de rudenie dintre Ginel Vlasie, patronul firmei de constructii si Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt. ”Am incheiat acest tur de forta in comuna Hangu unde ne-am intalnit cu reprezentanti ai consiliului local si cu cetateni din zona, discutand despre DN 15 Poiana Teiului-Bicaz. Am dat asigurari ca Guvernul Romaniei are alocati banii necesari pentru finalizarea acestui obiectiv extrem de important si ca este o prioritate pentru noi sa se finalizeze lucrarile.

Sper sa fie o prioritate terminare lucrarilor si pt firma care executa acest obiectiv cat si pentru domnul Arsene, presedintele CJ Neamt care ar trebui sa lase deoparte cumetria si politica si sa vada realitate in care traiesc cetatenii de pe Valea Muntelui”, a mai adaugat George Lazar.

Prefectul a fost vineri, 26 iunie si la Izvorul Muntelui, localitate grav afectata de revarsarea apelor. ”O comisie de constatare a pagubelor va fi prezenta luni in teren pentru o evaluare corecta, urmand sa trimitem cererea de ajutor financiar, pentru calamitati, Guvernului Romaniei. Au fost si sunt momente grele pentru oamenii afectati de inundatii si facem tot ce e posibil pentru a fi alaturi de acestia si a ajuta prin eforturi sustinute ale autoritatilor competente. Ludovic Orban, Premierul Romaniei a precizat deja, ca vor fi acordate ajutoare si sprijin financiar pentru persoanele afectate”, a delcarat vineri George Lazar.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.