Primaria Piatra Neamt bifeaza inca un proiect al fostului primar Dragos Chitic, ajuns la final. Astazi, a fost montata prima statie de autobuz moderna, din Piatra Neamt.

Contractul de finantare (din fonduri UE) semnat de Dragos Chitic în octombrie 2019, este in valoare de peste 4.800.000 de euro si presupune amplasarea a 80 de statii de asteptare in Piatra Neamt. Acestea sunt dotate cu panouri LED/LCD, cu panouri de afișaj informativ conectat la dispozitive montate pe mijloacele de transport în comun, ce pot prezenta timpul de sosire al mijlocului de transport, distanțe sau alte informații utile. Mai sunt dotate si cu panouri fotovoltaice astfel încât să poată fi independente energetic, cu dispozitive de conectare wireless, camere de supraveghere etc.

Pași concreți pentru un trasport public inteligent. Astăzi au început lucrările pentru instalarea primei stații de așteptare inteligente (Unic 20 – Piața Ștefan cel Mare, nr. 15), din cadrul proiectului cu finanțare europeană “Modernizarea stațiilor de așteptare pentru transport public”, a anuntat Primaria pe pagina de facebook a institutiei.
Si primarul Carabelea a tinut sa puncteze (tot pe facebook) utilitatea proiectului lui Dragos Chitic, ajuns in aeste zile la bun sfarsit, precizand ca primaria va continua proiectele incepute de fostul primar. ”Continuăm, proiect cu proiect și pas cu pas, dezvoltarea orașului nostru la cele mai înalte standarde. Astăzi am amplasat prima stație de așteptare inteligentă (zona Unic 20 – Piața Ștefan cel Mare, nr. 15), din cele 80 de stații moderne ce vor fi instalate până în vara anului 2022, în întreg orașul”, transmite Carabelea.
Ionut CORFU (sursa foto: faebook- Municipiul Piatra Neamt)

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. ce naiba caută statiile pe străduțe mici? chiar avem nevoie de maghernițe pe toate străzile? nu ne mai putem mișca curul 50 de metri până la cea mai apropiată stație de autobuz situată pe artera principală? de asta suntem unde suntem. să iasă banul!!! cât mai multe stații. cât mai multe căsuțe…
    să facem în fața fiecărui bloc, să poată melteanul să sară din pat direct în scaunul de autobuz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.