Dupa publicarea pe site-ul TVM a articolului SPITALUL JUDETEAN NEAMT PE UN BUTOI CU PULBERE, Ionel Arsene presedintele Consiliului Judetean Neamt in a carui subordine este Spitalul Judetean Neamt, reactioneaza anuntand ca deja a luat legatura cu parintii bebelusilor si cere un control de urgenta la spital, anuntand ca nu concepe ca eventualii vinovati sa fie protejati si nici ca acest caz sa fie musamalizat, aratandus-se mahnit si revoltat de ceea ce se petrece in unitatea spitaliceasca.

De remarcat viteza de reactie a presedintelui CJ in urma unui articol de presa, atitudine care disparuse in ultimii ani si reamintim presedintelui CJ, asa cum am facut si in primul articol pe acest subiect, ca oamenii care lucreaza in Spitalul Judetean Neamt, recte personalul medical, in cea mai mare parte sunt doar victime colaterale ale unui sistem putred.

Iata comunicatul:

Am aflat cu mâhnire și revoltă despre situația celor doi gemeni născuți la Spitalul Județean Neamț. E de neconceput ca pacienții să moară cu zile, mai ales atunci când este vorba despre bebeluși. Solicit demararea unei anchete la Spitalul Județean, în așa fel încât să se descopere cauza care a dus la decesul unuia dintre micuți și la starea gravă în care se află cel de-al doilea. În același timp, conducerea spitalului, medicii care s-au ocupat de cei doi bebeluși trebuie să aibă o comunicare constantă cu familia, cu opinia publică, deoarece în asemenea cazuri este necesară o transparență totală din partea unității spitalicești. Nu vreau ca cei din spital să se ascundă de familie și opinia publică, ci să-și asume o poziție oficială, să-și asume faptele lor, așa cum s-au petrecut și efectele acestora. Consider că aceasta este, în primul rând, datoria medicilor.

De asemenea, așa cum a prezentat și presa locală, trebuie lămurit modul în care au acționat reprezentanții spitalului județean și ai Direcției de Sănătate Publică în această situație de criză, în special la acuzele venite din partea rudelor bebelușilor potrivit cărora s-a încercat mușamalizarea acestui caz, dar și lipsa comunicării cu cei de la spitalul din Iași. Conducerea trebuie să spună public dacă cele relatate de familie sunt sau nu adevărate și, în mod special, dacă există sau nu în spital infecții nosocomiale, dacă au fost raportate sau nu acestea. Le solicit tuturor celor implicați în acest caz medical să iasă public, cu date precise și să facă lumină în această situație.

Consider că spitalul trebuie să facă o raportare către Ministerul Sănătății și către toate instituțiile ce au responsabilități în această zonă cu privire la situația existentă, în condițiile în care se discută la nivel național despre infecțiile din spitale. În același timp, voi lua legătura cu ministrul Sănătății pentru a vedea care sunt pașii de urmat, în așa fel încât să ne asigurăm ca astfel de tragedii nu vor mai avea loc.

Oamenii care apelează la serviciile medicale ale Spitalului Județean trebuie să aibă încredere în sistemul medical, tocmai de aceea este necesară o anchetă în acest caz, care să scoată la lumină adevărul. Nu voi accepta sub nicio formă acoperirea vinovaților și voi urmări cu atenție evoluția acestui caz, deoarece nu concep ca astfel de cazuri să aibă loc într-un spital. Am luat legătură cu familia îndurerată pentru a afla starea acestora, dar și să mă informez cu privire la ceea ce s-a întâmplat, și voi continua să țin legătura cu aceștia până la soluționarea cazului și până când cei vinovați vor plăti.

Nu în ultimul rând, asigur conducerea spitalului că au tot suportul meu pentru a crea cele mai bune și mai sigure condiții de tratament pentru pacienții spitalului. Pacienții sunt cei față de care suntem obligați să ne facem datoria.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.