Actualizare stire: Dupa aproximativ o ora de la publicare articolului nostru, purtatorul de cuvant al ISU Neamt a facut precizari despre incendiu pe grupul de whatsapp pe care chipurile, se tine legatura cu presa: ”Suprafața care a ars la piata din orașul Târgu Neamț este de aproximativ 1200 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric.” Nu este o gluma, atat a avut de spus ISU Neamt despre ceea ce s-a petrecut la Targu Neamt.

Stirea initiala: Desi au trecut 18 ore de la producerea incendiului la piata din Targu Neamt, conducerea ISU Neamt pastreaza o tacere cel putin suspecta asupra evenimentului de interes public major. Imediat dupa ce stirea a aparut in spatiul public, exact ca in cazul incendiului de la piata din Piatra Neamt, au fost lansate speculatii din cele mai diverse: reglari de conturi, spalare de bani, foc pus intentionat pentru ca firmele unor ”baieti destepti” sa reconstruiasca, fiind cele mai vehiculate supozitii.

Chiar si asa, ISU Neamt nu a emis un comunicat oficial nici pana la aceasta ora, alimentand speculatiile. Daca in alte situatii, informatiile despre evenimentele la care intervine ISU Neamt, sunt furnizate catre presa in timp aproape real, de data aceasta, la 18 ore de la incendiul de la piata din Targu Neamt, informatiile oficiale lipsesc cu desavarsire. Nu se stie nici dimensiunea pagubelor nici cauza incendiului.

De cand la conducerea ISU Neamt a revenit colonelul Ioan Nitica, se observa deficiente grave de comunicare dar si atitudini cel putin suspecte in legatura cu mai multe cazuri. Si ne referim aici la minciuna cu cei 430 de evacuati de la Farcasa in timpul inundatiilor, dar si ascunderea alunecarilor de teren care se petrec acolo.

Au fost aproape abandonate si metodele clasice de comunicare cu presa, cum ar fi comunicatele de presa care au devenit aproape inexistente, totul fiind redus la un grup de whatsapp unde daca seful ISU are chef sa raspunda la intrebari, raspunde, daca nu, nu si gata. Ar fi pacat de munca pompierilor dedicati misiunilor in care sunt trimisi, sa se confirme ca ISU este folosit si raspunde comenzilor politice.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. Explicatia e foarte simpla. Comandantul de la pompieri pastreaza trendul si incearca sa nu-l supere pe Arsene pt a nu pleca intempestiv la pensie. De vina va fi vreun cablu defect, nu va faceti iluzii.

  2. Lasă prostiile despre comunicare și afla alta realitate(la Tg neam sunt maxim 15 pompieri pe tura) 25 poate după o ora când au chemat de acasă… La p Neamț săracii cei de la intervenție sunt 25 cu tot cu ambulante smurd și rup construcțiile deci comunicarea e ultima problema…… Nu sunt oameni asta e cea mai grava problema

  3. Ar trebui cautate niste asemanari cu incendiul de la piata mare din Piatra Neamt, asigurari expirate sau nu, firme care au executat lucrarile si care vor executa dupa incendiu, cauzele incendiului(tot electrice) . Cam ciudat ca doar pietele din Neamt au probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.