Cel mai negru coșmar al PSD-iștilor care au preluat frâiele partidului și ale județului Neamț după fuga lui Arsene, pare să devină realitate. Baronul PSD va fi extrădat, au decis astăzi judecătorii de la Curtea de Apel din Bari, urmând ca acesta să-și ispășească pedepapsa cu închisoarea în România. Decizia un este definitivă, însă este greu de crezut că se mai poate schimba ceva la judecarea contestației. ”După ce inițial Italia a refuzat extrădarea fostului președinte PSD al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, Curtea de Apel din Bari a pronunțat joi o decizie favorabilă în sensul acesta. Decizia de extrădare nu este definitivă”, scrie G4Media, citând surse judiciare

Potrivit aktual24.ro, avocatul lui Arsene a vorbit doua ore, incercand sa-i convinga pe judecatori sa nu-l trimita pe Arsene in Romania, insa nu a avut succes. Avocatul lui Arsene este Cristian Di Giusto, acelasi care a scapat-o si pe Alina Bica de extradare.

Vestea că Arsene ar putea fi încarcerat în România, a produs panică încă din urmă cu câteva săptămâni, când informația era vehiculată pe surse. Atât în PSD Neamț, cât și la vârful CJ Neamț, sunt serioase motive de îngrijorare în rândurile celor s-au văzut pe cai mari după fuga lui Arsene și s-au apucat să taie și să spânzure. Odată ajuns în România, acesta și-ar putea descoperi veleități de scriitor. Fiind depozitarul multor povești extrem de plăcute pentru auzul procurorilor, mulți dintre cei care până mai ieri îi pupau ghiulul și au crezut că au scăpat definitiv de baron, vor face multe nopți albe.

Arsene a fost condamnat definitiv, la începutul lunii martie, la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru corupție. Instanța a dispus și confiscarea de la Arsene a sumelor de 80.000 de euro și 80.000 de lei. Înainte cu o săptămână de pronunțarea sentinței, Arsene a fugit în Italia.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.