Rocom Central (firma care detine si hotelul Central) a pierdut contractul de administrare a strandului din Piatra- Neamt. in sedinta de CL de astazi (9 ianuarie), cu o singura abtinere, consilierii locali au votat pentru rezilierea contractului intre firma amintita si Primaria Piatra- Neamt, inainte cu 3 ani de expirarea lui.

Decizia a venit dupa ce Catalin Roca, administratorul Rocom Central a depus la primarie o cerere in acest sens, dar si dupa ce consilierul local Catalin Misaila (ALDE) a depus inca din luna octombrie 2017 un proiect de hotarare prin care cerea rezilierea contractului. A urmat si un sondaj tvmneamt.ro, in care peste 74% dintre cei aproape 4.500 de repondenti au raspuns afirmativ la intrebarea ”Ar trebui sa treaca strandul in administrarea Primariei Piatra- Neamt?”

In cererea de reziliere, administratorul Rocom Central a cerut si 1 milion de lei drept despagubiri de la primarie, lucru refuzat categoric si cel mai probabil va urma un proces prin care firma va incerca sa obtina suma mentionata, asta dupa ce in cei doi ani a administrat cat se poate de prost strandul, dupa cum s-a constatat in vara anului 2017, de catre o comisie din primarie.

Potrivit unor surse, strandul nu va trece in administrarea directa a primariei ci se va organiza o licitatie prin care locul de relaxare al pietrenilor pe timp de vara va fi dat tot in administrarea unei firme private.

P.S. Se pare ca pentru Rocom Central va mai urma o lovitura. Se vorbeste despre un proiect de hotarare prin care se va cere si rezilierea contractului pentru parcarea cu plata a hotelului Central. Putini pietreni stiu ca parcarea respectiva este tot a primariei dar a fost data in concesiune catre Rocom Central pentru 25 de ani, in anul 2014, pe vremea cand era primar Gheorghe Stefan. Parcarea reprezinta o importanta sursa de venituri pentru cei care o exploateaza, cele peste 130 de locuri fiind ocupate pe tot parcursul zilei.

”Municipiul Piatra Neamț va primi, în schimb, o redevență anuală de 12.000 de euro, plătită în tranșe a câte 3.000 de euro trimestrial, adică aproximativ 53.000 de lei, la cursul actual. Un calcul simplu arată că, pentru a acoperi această redevență, firma RoCom Central ar trebui să scoată din parcare 145 de lei zilnic, aproximativ prețul unei camere la hotel Central Plaza pentru o noapte”, titra la vremea respectiva zch.ro

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.