Publiserv va primi direct de la ANM (Administraţia Naţională de Meteorologie) prognza si avertizarile meteo in aceasta iarna, pentru eficientizarea activitatii de deszapezire, a anuntat astazi intr-o conferinta de presa, primarul Dragos Chitic. ”Activitatea de deszăpezire va fi organizată  24 de ore din 24, în schimburi de 12 ore, cu ofiţer de serviciu care va asigura şi dispeceratul non-stop, dispecerat ce va putea fi apelat telefonic de către cetăţenii oraşului pentru semnalarea problemelor legate de zăpadă şi polei. Societatea prestatoare a serviciului de deszăpezire va avea o convenţie încheiată cu Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru a afla zilnic prognoza şi avertizările meteo”

Edilul a mai spus ca Publiserv are 17 utilaje cu care se va interveni pentru deszapezire si imprastiere de material antiderapant. In sedinta de CL de astazi, a fost aprobat Planul operativ de actiune pentru perioada sezonului rece. ”În acest sens, am transmis Societăţii Publiserv să finalizeze reparaţiile care necesită mixtura asfaltică sau betoane şi să pregătească străzile din oraş pentru iarnă, pentru a asigura condiţii de trafic cât mai bune în privinţa calităţii străzilor.

            Aprobăm, în această şedinţă, Planul operativ de acţiune, Programul de măsuri pentru perioada noiembrie 2019 – martie 2020 şi constituirea Comandamentului Local de Iarnă.

            Conform contractului existent, deszăpezirea, în această iarnă, va fi asigurată de Societatea Publiserv, căreia i-am solicitat să-şi pregătească utilajele, forţa de muncă necesară şi stocuri de material antiderapant.

            Sunt 17 utilaje care vor interveni pentru deszăpezire, împrăştiere de material antiderapant şi transportul zăpezii deservite de personal organizat în schimburi. Toate utilajele de intervenţie vor fi dotate cu dispozitive GPS, prin intermediul cărora se poate urmări, în timp real, activitatea utilajelor de deszăpezire, atât de personalul cu atribuţiuni de la Publiserv, cât şi de la Primăria Piatra Neamţ.

            Comandamentul Local de Iarnă este constituit la nivelul Primăriei Piatra Neamţ, va monitoriza activitatea de deszăpezire a oraşului şi se va întruni ori de câte ori va fi necesar pentru rezolvarea problemelor generate de ninsori şi temperaturi scăzute”, a mai precizat Dragos Chitic in conferinta de presa sustinuta inainte de sedinta de Consiliu Local de astazi.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.