Prefectul Adrian Nita a anuntat ca a convocat in sedinta de urgenta in aceasta seara, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, pentru a se lua masuri dupa ce a inceput sa cedeze podul de la Petru Voda, de pe drumul national dintre Tg. Neamt si Poiana Largului.

In urma sedintei, s-a decis sa se restrictioneze traficul greu, urmand ca la fata locului sa ajunga echipe de experti, care vor decide daca podul mai prezinta siguranta pentru traficul rutier.

Pana se vor trage concluziile in urma expertizelor, traficul rutier se desfasoara pe un singur fir si ramane interzis accesul pe pod pentru masini mai mari de 3,5 tone. DRDP Iasi va monta dispozitive metalice in jurul craterului din mijlocul podului, după cum precizeaza prefectul Niță. ”Astăzi, 01.08.2022, ora 20.30, am convocat in sedinta extraordinara Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, urmare a problemelor apărute pe podul de pe drumul national DN 15B, comuna Poiana Teiului, sat Petru Vodă, județul Neamt.

Au fost dispuse următoarele măsuri:

-Monitorizarea de către Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț a respectării restricțiilor impuse de DRDP lași – SDN Neamt pe podul de pe DN15B din com Poiana Teiului.

-DRDP lași – SDN Neamț va dispune amplasarea de indicatoare pentru informarea populației și a participanților la trafic cu privire la restrictionarea accesului în zona afectată.

-In data de 02.08.2022, la nivelul judetului Neamt, prin ordin al Prefectului Judetul Neamt, se constituie echipa mixtă formată din reprezentanți ai Institutiei Prefectului Judetul Neamt, Inspectoratului de Stat în Construcții Neamt, DRDP lași – SDN Neamț, Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, pentru evaluarea consecintelor evenimentului produs pe podul de pe DN 15B, comuna Poiana Teiului și formularea de propuneri până la data de 03.08.2022.

–DRDP lași – SDN Neamț va monta temporar țole metalice de 2 cm grosime, pe porțiunea de pod afectată, până la identificarea soluțiilor tehnice necesare, pentru a nu pune în pericol participanții la trafic.

—DRDP lași va convoca în regim de urgență până la data de 02.08.2022, ora 12.00, un expert tehnic atestat MLPAT, pentru cerinta A4, B2. D – poduri, pentru efectuarea unei expertize din care să rezulte condițiile de utilizare a acestui pod.

DRDP lași – SDN Neamț și lucrători ai IPJ Neamț vor asigura permanenta în zonă. Momentan, traficul se va desfășura alternativ pe un singur sens”, transmite prefectul Adrian Nita.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.