DRDP Iasi, o Directie din subordinea CNAIR, companie care ar trebui sa se ocupe cu intretinerea si constructia de drumuri in schimbul miliardelor de euro pe care le incaseaza in fiecare an din rovinieta, a reactionat pe facebook (DRDP Iasi Oficial) după ce in aceasta seara, a mai cedat un pod in judetul Neamt, la Petru Voda, pe drumul national dintre Tg. Neamt si Poiana Laegului.

Conform DRDP Iasi, la podul de la Petru Voda, ”s-a produs o degradare din cauza suprasolicitarii”. Drumarii se arata destul de mirati de ”producerea degradarii”, pentru ca podul era bine la ultima revizie/evaluare facuta de expertii de la drumuri, cei din subordinea Ministrului PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, care de luni de zile umple retelele de socializare cu foto-machete cu autostrazile care vor brăzda România intr-o buna zi.

Că s-a produs o degradare, dincolo de formularea de Gâgă prin care se incearca ascunderea crasei incompetențe, este foarte posibil, dar care a fost suprasolicitarea, nu ne mai spun cei de la Drumuri Nationale, desi se vede cu ochiul liber ceea ce nu văd expertii, si anume că pe drumurile nationale din Neamt nu mai exista nici măcar un pod intreg, si nici macar un singur pod construit de la zero, de la Revolutie incoace.

Cei de la DRDP Iasi recomanda o ruta ocolitoare (de fapt singura) a podului pentru cei care trebuie sa ajunga sau sa tranziteze Tg. Neamt, de la Poiana Largului prin Bicaz, Piatra Neamt- Targu Neamt. Numai ca și pe tronsonul respectiv de drum, lăsat baltă după ce s-au apucat PSD-istii sa-l refacă, este restrictie de tonaj. Cu alte cuvinte, cel putin teoretic, la aceasta ora, partea de nord a judetului Neamt este aproape izolata de restul lumii.

Reactia DRDP Iasi:În cursul acestei după amiezi, pe DN15B, în localitatea Petru Vodă s-a produs o degradare la podul de la km 7 + 280, partea dreaptă, placa carosabilă dintre două grinzi a cedat pe o lungime de circa 3m și o lățime de 0,8. Consecutiv producerii degradării, zona a fost semnalizată, iar traficul a fost întrerupt, la fața locului fiind mobilizată echipa districtului Călugăreni.

Din primele evaluări, incidentul s-a produs datorită suprasolicitării, podul respectiv nefiind semnalat cu probleme de la ultima revizie efectuată de experți. O echipă a DRDP Iași se va deplasa în scurt timp la locul incidentului în vederea luării celor mai grabnice măsuri pentru refacerea suprafeței și asigurarea traficului. Recomandăm celor ce intenționează să tranziteze DN15B între Poiana Largului și Tg. Neamț, să folosească alternativa DN 15 până în Piatra Neamț și apoi DN 15C spre Tg. Neamț, alternativă viabilă pentru ambele sensuri de tranzit.

Cât despre expertii si profesionistii de la DRDP Iasi, în loc sa se ocupe de reabilitarea podurilor din Neamt, le vopsesc pe cele care sunt in pragul pabusirii. Exemplu (20 iulie 2022):

Video- Drumuri din Neamț (1). Pod pe DN15 C între Dobreni și Almaș

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.