Un bărbat care conducea cu o alcoolemie de peste 3 la mie în sânge (1,53 în aerul expirat), a fost depistat în trafic, duminică, în comuna Ceahlău, jud. Neamț. ”La data de 28 mai a.c., în jurul orei 22:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat, în localitatea Bistricioara, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din aceeași localitate, care emana halenă alcoolică.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, se arată într-o informare IPJ Neamț.

Tot duminică, un alt bărbat s-a ales cu dosar penal, de data asta în comuna Păstrăveni, după ce a fost prins conducând fără permis, un scuter neînmatriculat. ”La data de 28 mai a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Urecheni, au depistat în trafic, în localitatea Păstrăveni, un motoscuter condus de un bărbat de 35 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că bărbatul nu deține permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule iar motoscuterul nu este înmatriculat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  punere în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, mai transmite IPJ Neamț.

La sfârșitul săptămânii trecute, au avut lo mai multe acțiuni ale polițiștilor nemțeni, în urma cărora au fost aplicate zeci de sancțiuni. ”În noaptea de 27 spre 28 mai a.c.,în intervalul orar 22:00-04:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani au acționat în zona de competență, pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Pe parcursul acțiunii polițiștii au efectuat 24 de testări cu aparatul etilotest, depistând în flagrant doi conducători auto, conducând sub influența alcoolului. Totodată, pentru contravențiile constate, aceștia au aplicat 6 sancțiuni contravenționale.

Exemple:

Astfel, în jurul orei 01:00, polițiștii au depistat, în localitatea Cordun, un tânăr de 27 de ani, din Pildești, care emana halenă alcoolică.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în jurul orei 02:30, în timp ce acționau în localitatea Tămășeni, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Roman.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

În noaptea de 27 spre 28 mai a.c., în intervalul orar 20:00-02:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au acționat pe raza de competentă a secției, pentru prevenirea şi combaterea infracțiunilor la regimul rutier și a celor cu violență.

Urmare a abaterilor constatate polițiștii au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 7.700 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

***

La data de 27 mai a.c., în intervalul orar 18:00-00:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au acționat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Polițiștii au legitimat 82 de persoane și au verificat peste 70 de autovehicule, iar urmare a abaterilor constatate au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 4.000 de lei,  fiind retrase 3 certificate de înmatriculare”, se arată într-un comunicat IPJ Neamț.

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.