La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în localitatea Vânători-Neamț, soldat doar cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Lunca, conducea un autoturism pe strada Sf. Teodora, din localitatea Vânători-Neamț, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în șanțul de pe partea stângă a părții carosabile și producând avarii unei conductă de gaz.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 08:10, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control  a traficului rutier, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism care se deplasa, pe DN 2, în localitatea Horia, depășind cu peste 50 km/h limita legală .

Conducătorul auto, în vârstă de 63 de ani, din județul Brașov, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 09:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au efectuat semnal acustic și luminos de oprire al unui autoturism care se deplasa sinuos, pe Drumul Județean 127A, în localitatea Bicaz Chei.

Conducătorul auto, în vârstă de 52 de ani, din aceeași localitate, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La aceeași dată, în jurul orei 15:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina, acționând conform planului de acțiune pe Drumul Național 15, din localitatea Pângărați, au depistat un autoturism, ce tracta o remorcă, condus de un bărbat de 53 de ani, din Dumbrava Roșie.

În urma verificării bazelor de date a rezultat faptul că, remorca în cauză nu figurează înmatriculată sau înregistrată, pentru a fi tractată pe drumurile publice din România.

Totodată, remorca avea aplicată o plăcuță de înmatriculare ce ar fi aparținut unui alt  autovehicul.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

sursa: IPJ Neamț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.