Caraze Patricio Fabian, minorul cu peste zece talharii la activ, a fost arestat preventiv astazi, de magistratii Judecatoriei Bicaz, dupa ce ieri (25 octombrie) fusese retinut de politistii din Poiana Teiului. Pe numele lui a fost emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. Minuta instantei:

Caraze are 14 ani, este din comuna Poiana Teiului, judetul Neamt si devenise spaima comunei de la o varsta foarte frageda, avand la activ numeroase infractiuni, inclusiv peste 10 talharii.

Ultima fapta de acest gen s-a petrecut in noaptea de 18 spre 19 octombrie, cand Caraze a batut un batran de 82 de ani intr-o statie de autobuz din comuna si i-a furat 50 de lei. Batranul a ajuns la spital si conform cetificatului medico-legal, are nevoie de 26 de zile de ingrijiri medicale. El dormea pe strazi de peste doua luni, de cand nepoata sa il daduse afara din locuinta. Mai jos, imagini video surprinse de camerele de supraveghere de la un magazin. Se vede cum batranul se inveleste cu o patura, apoi apare Caraze care ii aplica mai multe lovituri, ii ia banii si fuge (imaginile nu sunt foarte explicite, din cauza parametrilor tehnici ai camerei de supraveghere).

Caraze Patricio Fabian va fi judecat si este pasibil de o pedeapsa cu inchisoarea de 3-4 ani, intr-un penitenciar pentru minori, cel mai probabil, penitenciarul de la Targu Ocna. Acolo are sanse sa se reabiliteze prin programe care cuprind cursuri scoalare si deprinderea unor meserii.

El urmeaza sa mai fie judecat si pentru alte fapte penale mai vechi, dosarele fiind inca in lucru.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.