Nemtenii sunt buni de plata din nou pentru incompetenta si nepasarea CJ Neamt, in administrarea Spitalului Judetean. Un barbat are de primit 200.000 de euro drept daune, dupa ce a fost infectat in spital cu un stafilococ, bacterie care i-a afectat grav sanatatea, dar si bugetul.

O instanţă de judecată a decis că spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ trebuie să plătească unui fost pacient daune de 200.000 de euro, conform www.newsmoldova.ro. Motivul? În unitatea sanitară s-a infectat cu stafilococ.

Bărbatul de 36 de ani a ajuns la spital în urma unui accident de circulaţie, cu o mână şi un picior rupte şi a suferit două operaţii. În timpul internării, analizele au arătat că pacientul era infectat cu Staphylococcus aureus, conform www.newsmoldova.ro, a fost externat fără să fi fost vindecat de infecţie şi fără să i se fi prescris un tratament adecvat, în final rămânând şi cu un picior mai scurt cu 4,5 centimetri, scrie Monitorul de Neamt. Continuarea articolului AICI

Cand decizia instantei va ramane definitiva, spitalul va trebui sa plateasca daunele catre paicentul in cauza. Evident, suma deloc de neglijat, va fi suportata tot din taxele si impozitele platite de nemteni.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.