O instanta de la Tribunalul Neamt confirma ca la CJ Neamt, banii pentru primarii se impart discretionar, adica dupa bunul plac al lui Ionel Arsene, a anuntat prefectul George Lazar, intr-o conferinta de presa.

Judecatorii au dat dreptate Prefecturii Neamt, care a atacat in instanta distribuirea banilor din cota de 6% din impozitul pe venit. Astfel, in 2020, CJ Neamt a alocat in bataie de joc cate 100.000 de lei primariilor Piatra Neamt si Roman, in timp ce primarii de comune au primit 3,5 sau chiar 10 miliarde de lei vechi. Ba chiar o primarie PSD care a cerut 3,5 miliarde de lei vechi, a primit 5 miliarde, cu 1,5 miliarde mai mult decat avea nevoie, in timp ce alte primarii, de alte culori politice, primeau cu mult sub necesar.

Ca la CJ Neamt banii publici se cheltuie fara discernamant, a constatat si Curtea de Conturi a Romaniei. Intr-un raport privind cheltuielile din 2019, pe langa alte multe nereguli, inspectorii au descoperit si ca in anul 2019, un ziarist PSD primea ilegal de la CJ Neamt, peste 17.000 de lei, pentru optimizarea paginii de facebook a institutiei. In total, pentru cultul personalitatii lui Arsene, CJ Neamt a chletuit in 2019 peste 36.000 de euro.

Declaratiile prefectului pe acest subiect, in materialul video de mai jos, de la minutul 17:50:

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.