Actualizare: Vezi AICI Afacerea vaccinul- 3 medici, o asistentă și un intermediar au fost reținuți de DGA

Stirea initiala: Actiune de amploare a DGA astazi, in judetul Neamt, intr-un dosar privind ”vaccinarile la chiuveta”. Au loc peste 20 de perchezitii, 5 persoane au fost duse la audieri. La perchezitii au fost gasite sume enorme de bani.

Astăzi, 12 ianuarie 2022, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, efectuează un număr de 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Neamț și Iași, suspectate de săvârșirea unor infracțiuni de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

De asemenea, se pun in executare 5 mandate de aducere și  7 ordonanțe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracțională săvârșite începând cu jumătatea anului 2021 și până în prezent, de către medici și asistenți medicali din cele două județe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obținut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezența fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț de către D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Neamț.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor  D.G.A. din cadrul serviciilor județene anticorupție Neamț, Suceava, Iași, Vaslui și Bacău, a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, precum și efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamt și Brigăzilor de Operațiuni Speciale Bacău și Suceava”, se arata intr-un comunicat DGA. La ora redactarii, operatiunea era in desfasurare. Revenim.

Vezi si

”Vaccinare la chiuvetă” și în Neamț. Suspiciuni de false imunizări la mai multe centre de vaccinare din județ

I.C.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Toti prietenii mei s-au vaccinat la chiuveta!!!!
    Eu inca nu….daca mai tineti sistemul asta criminal de libera circulatie doar cu hartie (“chiu er”) am sa o fac si eu….
    Jos sistemul criminal tradator!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.