Prefectul judetului Neamt, George Lazar, a transmis ieri Primariei Piatra Neamt, o decizie prin care cere revocarea Hotararii de CL de pe 21 decembrie, in urma careia, Alin Lehadus (Pro Romania) a fost ales viceprimar al municipiului Piatra Neamt. Cererea prefecturii catre primarie, vine dupa ce la sesizarea unui partid politic, s-a constatat ca la sedinta respectiva, a participat si a si votat Liviu Harbuz, desi își daduse demisia din Consiliul Local.

O sesizare a fost inaintata Prefecturii Neamt si pentru sedinta de CL de pe 17 februarie, cand a fost ales al doilea viceprimar, Marius Irimia (USR). Si la aceasta sedinta a participat si a votat Liviu Harbuz, al carui mandat de consilier local a incetat din momentul demisiei din luna decembrie. Cele doua cazuri sunt trase la indigo, deci inevitabil, Prefectura va cere primariei sa revoce si aceasta hotarare. Prin urmare, cei doi viceprimari își vor pierde functiile si vor trebui alesi din nou viceprimarii municipiului Piatra Neamt.

Conform prefectului Lazar, dupa ce primaria ia la cunostinta decizia Prefecturii, ar trebui sa introduca Proiectul de revocare a Hotararii din decembrie, in prima sedinta de Consiliu Local. Daca primaria nu se conformeaza, Prefectura se va adresa instantei de judecata.

Declaratiile prefectului pe acest subiect, in materialul video de mai jos, de la minutul 5:40:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.