In Targu Neamt sunt in constructie 4 blocuri de locuinte sociale. Acestea vor fi repartizate persoanelor cu o situatie materiala si sociala dificila, care nu-si permit propria locuinta. Blocurile sunt amplasate in cartierul Blebea, in apropierea albiei Ozanei si pot reprezenta un punct de pornire pentru dezvoltarea zonei, odata cu extinderea cartierului.

In cele 4 blocuri vor fi in total 80 de locuinte (cate 20 de locuinte in fiecare): apartamente cu 3 camere, apartamente cu 2 camere si garsoniere.

Am făcut demersurile de obținere a finanțării pentru 80 de locuințe sociale datorită numărului foarte mare de cereri care există la nivelul orașului Târgu Neamț. Ne-am dorit foarte mult sa realizam niște spații de locuit decente. Oricine poate întâmpina probleme economice și sociale în viața, iar rolul nostru ca administrație publică locală, este de a oferi soluții civilizate pentru orice fel de problemă. Mă bucur că putem fi astfel alături de oameni greu încercați. Trebuie să avem determinarea de a-i ajuta mereu și pe cei mai puțin norocoși decât noi”, a declarat Daniel Harpa, primarul orasului Targu Neamt.

Lucrarile au inceput in luna septembrie 2020, fiind acum intr-un stadiu foarte avansat. Termenul de finalizare este de 18 luni, ceea ce inseamna ca in luna martie-aprilie a anului viitor, minicartierul de blocuri va fi predat la cheie.

Conform datelor din proiect, blocurile au regim de inaltime parter plus 4 etaje si cate patru unitati de locuinte pe nivel. Terenul pe care se construiesc a fost pus la dispozitie de primarie, suprafata totala fiind de aproape un hectar. Sunt prevăzute căi de acces asfaltate, locuri de parcare și trotuare pentru accesul locatarilor, vizitatorilor, persoanelor cu dizabilitati, mașinilor de salubritate și mașinilor de intervenție. Clădirile vor fi racordate la un sistem comun de furnizare a apei calde menajere și a agentului termic de încălzire. Proiectul respecta exigențele privind suprafețele minimale, toate apartamentele cuprinzând: holuri și circulații în interiorul apartamentelor, camere de zi cu loc de luat masa, bucătării, grupuri sanitare, dormitoare, spații de depozitare. La nivelul etajului 4 se regasesc apartamente similare cu cele de la parter si in plus s-au prevazut și o uscatorie ventilata mecanic si o camera pentru boilere.

S-au prevăzut si 10 panouri solare plane, pentru prepararea apei calde de consum. Principiul de functionare al instalatiei se bazeaza pe captarea radiatiilor solare de un colector, care se incalzeste si dirijeaza caldura produsa catre un boiler. Pe durata producerii de energie nu se utilizeaza combustibil, prin urmare nu se produc emisii de CO2 in atmosfera.

Vor fi amenajate si spatii verzi, in suprafata de 3.600 de metri patrati, insamantate cu gazon.

Dispunerea locuintelor in fiecare bloc:

Suprafetele utile ale locuintelor: garsonieră- 41 mp, apartament cu 2 camere- 54 mp, apartament cu 3 camere- 74 mp.

Proiectul se realizeaza prin Ministerul Dezvoltarii, costurile ridicandu-se la aproximativ 17 milioane de lei (3,5 milioane de euro).

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.