Un barbat din comuna Petricani a stat ani de zile cu o bomba in curte. El si-a dat seama de asta ieri, cand a demolat o anexa sub care a gasit proiectilul neexplodat, de calibrul 122mm, anunta ISU Neamt:

”Luni, 08.05.2017, la ora 10:19, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în satul Târpeşti, comuna Petricani a fost descoperit un element de muniţie neexplodat.

La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică, formată din  doi subofițeri, cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care a ridicat un proiectil exploziv cal. 122 mm provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Elementul de muniţie neexplodat a fost descoperit de un bărbat de 58 de ani în curtea locuinţei personale în urma demolării unei anexe.

Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 150 mp şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.