Astazi, Politia Locala Piatra- Neamt a descins in cartierul Valeni II, acolo unde tiganii au primit gratuit locuinte. Anul trecut  numarul locuintelor a fost suplimentat prin amplasarea a 24 de containere amenajate pentru locuit, cu toate dotarile necesare. Tot de atunci, tiganii au inceput sa-si bata joc si sa distruga in fiecare zi cate ceva, o parte dintre modulele respective ajungand sa arate asa cum le-au gasit politistii astazi.

Cativa dintre cei care au asistat la actiune, ne-au declarat ca imaginile vazute acolo sunt de groaza. Pe langa distrugerile provocate de tigani, acolo e un adevarat focar de infectie. Urina, fecalele si deseurile menajere sunt la tot pasul, iar mirosul este de nesuportat.

 

Bine inteles ca la ora asta este greu de descoperit cine si ce a distrus, si la fel de greu, spre imposibil este sa se gaseasca modalitati de constrangere a tiganilor sa suporte pagubele, asa ca probabil eventualele reparatii vor fi facute tot pe banii contribuabililor.

Comunicat Politia Locala:

”In dimineata zilei de 13.10.2016, Politia locala Piatra Neamt, impreuna cu reprezentanti ai Directiei de Asistenta Sociala  si ai  S.C. LOCATIV SERV S.A, a efectuat o actiune in cartierul Valeni II din municipiul Piatra Neamt, in scopul verificarii situatiei locative a cetatenilor din zona, urmarindu-se respectarea repartitiilor la cele 24 de module tip container cat si la celelalte locuinte sociale, precum si in scopul efectuarii de anchete sociale de catre reprezentantii Serviciului de Asistenta Sociala.   

          Totodata, s-a avut in vedere si verificarea aspectelor sesizate de mai multi cetateni de etnie roma ce locuiesc in zona.

In cadrul acestei actiuni s-a constatat ca din totalul celor 24 de module tip container sunt ocupate cu forme legale un numar de 15 module, din care 4 sunt bransate la reteaua de energie electrica pe baza de contract cu furnizorul,  celelalte  9 module fiind neocupate.

     De asemenea, s-a constatat ca 3 containere au numeroase dotari lipsa, fiind distruse sau demontate usile si ferestrele, iar grupul social  (inclusiv dusuri, spalatoare, W.C- uri) sunt degradate si nefunctionale.

     Pe baza acestor constatari se vor lua masurile ce se impun.”

Ionut CORFU      foto: Politia Locala    

        

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.