La ALDE Neamt pare sa fi inceput curatenia de dupa alegeri si deja a aparut o nota de plata pe numele copresedintelui Mihai Alexandru, consilier judetean si cel care a candidat pe primul loc pe lista pentru Senat, la ALDE Neamt.

Intr-un punct de vedere publicat de atitudinea-nemteana.rosemnat de prim vicepreședintele ALDE Neamț, Iulian LUCA, Mihai Alexandru este efectiv ”desfiintat” aducandu-i-se acuze dintre cele mai grave si ”gratulat” cu cuvinte ca: ”individ”, ”capusa”, ”tradator”, etc, ceea ce arata ca nemultumirile dau pe afara. 

Din cate se vede, sunt sanse foarte mari ca Mihai Alexandru sa aiba soarta lui Catalin Dragusanu, adica sa fie exclus din partid, pentru ca Iulian Luca se intreaba ”Ce caută de fapt în ALDE acest trădător ?”

Iata declaratiile lui Iulian Luca:

În legătură cu afirmațiile făcute, în presa locală, de domnul Mihai Alexandru,  mă văd obligat să intervin în calitatea pe care o am de prim vicepreședinte ALDE Neamț . Deși Biroul Executiv Județean a hotărât ca problematica legată de campanie, cu bune și rele, să o discutăm în cadrul partidului și nu prin intermediul presei, domnul Mihai Alexandru, fost candidat perdant pentru Senatul României, dator partidului și colegilor care au muncit pentru a-l propulsa în demnitatea de senator, aplică spre dezinformarea cetațenilor, principiul ieftin și lipsit de caracter al “hoțului care strigă hoții”, aducând grave prejudicii de imagine partidului, prin introducerea presei în această ecuație politică.

Tocmai de aceea, mă văd nevoit să dau riposta acestui domn și afirmațillor sale  pentru o justă  informare a celor interesați .

Astfel :

Domnul Mihai Alexandru și-a continuat,  încă de la alegerile din vară, activitatea de dezbinare a partidului  în paralel cu o totală lipsă de implicare în activitatea acestuia, partidul fiind condus și susținut de domnul Ion Asaftei, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț , împreună cu Biroul Executiv Județean și întregul activ legat de valorile liberale pe care le promovăm în ALDE.

Este regretabil că acest Mihai Alexandru , individ de o duplicitate rar întâlnită, joacă în dublu plan, ca expresie a disperării celui ce se află “cu musca pe căciulă “.

Până să-și dea cu părerea și să invoce dumnealui prin  presă  principii și îndemnuri la muncă (de mai mare hazul când vin din partea  lui, noi cunoscând foarte bine ce-i poate pielea), mă văd nevoit să precizez:

A fost o greșeală a partidului , a  Biroului Executiv Județean inclusiv a domnului Asaftei  că a acceptat să candideze pe lista pentru Senat, Mihai Alexandru. Domnul Asaftei,  invitat fiind să candideze , a declinat o astfel de ofertă și a lăsat acestui individ pârtia liberă. Acesta a candidat, a pierdut și acum face ce a făcut întotdeauna: batjocorește partidul și colegii, în aceeași manieră cu care ne-a obișnuit și la alegerile locale. Noi eram preocupați de dimineață până în  noapte de campanie pentru ALDE și dumnealui posta pe facebok în batjocură  “Relaxare, cu câinele meu pe malul Bistriței “, sfidând efortul unui colectiv întreg .

Acest domn nu s-a implicat, în recenta campanie electorală,  în nicio acțiune în care ne-am întâlnit cu sute sau mii de oameni , fie cu activul nostru , fie cu cei care au răspuns de secțiile de votare , fie cu grupuri de cetățeni  sau întâlniri cu ocazia vizitei în Neamț a liderilor ALDE, domnul Călin Popescu Tăriceanu și domnul Daniel Constantin. Nu a dat un telefon măcar.  Sau da, a dat telefoane la cei câțiva cu care se întâlnea la” festinuri “ în restaurant în vârf de munte și punea la cale (în campania electorală …!!!!!?????) cum să dezbine partidul, cum să ia locul nu știu cui, cum să rupă afișele propriilor candidați ALDE și să troneze numai el pe avizier,  pe panotaj sau să facă noncombat  cei care-l ascultau etc.,etc.

În același ton, trebuie să-i  amintim domnului Mihai Alexandru  și de înțelegerile cu adversarii politici de pe linia celui exclus  de mult din ALDE,  ca trădător , e vorba de Cătălin Drăgușanu  pactizând pe formula “voi mă votați pe mine la Senat iar eu vă votez pe voi la Camera Deputaților”, unde desigur era fostul coleg Drăgușanu , perdantul de pe poziția trei de la liberali, lovind astfel în interesul ALDE de a avea un deputat de Neamț în Parlamentul României. Așa se explică și încetineala cu care o anumită instituție ( nu dau nume deocamdată,  o voi face în Biroul Județean ) a distribuit cu mare încetineală pliantele ALDE în provincie.

Până să facă jocuri de cuvinte despre matematica politică și “matematica pe care o cunoaștem cu toții,” eu îi amintesc lui Mihai Alexandru de matematica” financiară” pe care el a uitat-o definitiv.

Atingând acest punct sensibil, apropo de cheltuieli, este bine de știut că acest individ nu a contribuit cu niciun leu la cheltuielile pe care le presupune un partid (chirie sediu, mobilier, gaz, curent, apă,  activități specifice, deplasări la Bucuresti, etc.) obligațiile organizației județene față de centru, susținerea logistică a campaniei electorale , datorii față de colegi….ș.a.

S-a remarcat totuși prin ceva, și-a insușit cotizația de partid  ca și predecesorul tandem Drăgușanu –Oboroceanu , oploșiti pe la PNL. Îl rog,  prin  intermediul presei, așa cum îi place domnului Mihai Alexandru,  să își plătească cotizația și să o aducă și  pe cea însușită  de la ceilalți membri de partid, până nu voi propune Biroului Executiv Județean  excluderea lui pentru fapte cu iz penal, alături de altele care țin de character, dar și de zona politicului.

La toate acestea, se adaugă și tupeul  maxim de a  mulțumi echipei de campanie, când de fapt el a lucrat împotriva ei și nu s-a alăturat acesteia  decât trei zile (în toată campania electorală), câte o oră, pentru imagine foto și inducerea în eroare a electoratului . Apoi dispărea   în ceață sau la “ședințele “ secrete de dezbinare a partidului ținute în locuri numai de el știute, unde 5-6 persoane erau dispuse să-i asculte discursul al cărui element principal erau visele sale de preamărire și dezbinare a partidului, asezonate cu promisiuni himerice. Despre promisiuni în stilul în care le face el și despre reversul acestora îi vom aminti în cadrul partidului.

Și ca un plus de măsură a “caracterului “ acestui Mihai Alexandru, o să vă redau încă un episod din “verticalitatea” lui morală. În data de 10.12 .2016 la ora 6:54 l-a urmărit în trafic pe un tânăr și l-a blocat în stil sicilian ( … are potențial ) și, înjurând ca la ușa cortului, l-a obligat să coboare din mașină luându- l la întrebări despre o anumită activitate la acea oră a dimineții. Mihai Alexandru a sunat la 112, a venit poliția, inclusiv  acasă la tânăr, l -a invitat la secție pentru a da explicații de ce a înlocuit afișul cu chipul lui Mihai Alexandru (afișe pe care încă nu le-a plătit ) cu un alt afiș electoral al ALDE. Spre surpriza politisților, tânărul blocat în trafic în stil “italiano  vero” era liderul Organizației Județene de Tineret al ALDE, domnul inginer Laurențiu Crețu, care avea sarcină de la partid să verifice panotajul, fiind  în afara oricărei vinovății. Acesta a fost reclamat în mod ordinar de șeful lui direct de partid , Mihai Alexandru , care în mod firesc pentru “siciliana “ comisă dă cu subsemnatul la aceeași ….poliție . Iată pe cine era să trimitem noi în Parlament !!!

Și mai are si tupeul  de a ne vorbi de principii, de echipă !!

La aroganța și obrăznicia faptică de care dă dovadă, ne vom trezi mâine-poimâine că va afirma că procentul obținut de domnul Călin Popescu Tăriceanu și de domnul Daniel Chițoiu în Neamț și, în plan mai larg,  de domnul Daniel Constantin, se datorează faptului că EL, Mihai Alexandru, a fost prezent pe pliante cu Domniile lor și ar trebui să-i  se mulțumească pentru că le-a oferit o asemenea ….șansă !!!??

Trebuie să o spun răspicat :

Acest domn, prin atitudinea sa de dezbinare a colegilor și de trădare, s-a transformat într-un fel de căpușă pe corpul sănătos al partidului , un profitor care a ajuns unde este prin efortul imens al colegilor din ALDE Neamț, coordonați cu profesionalism de către Managerul de  campanie electorală, Vicepreședintele Consiliului Judetean Neamț ,domnul Ion Asaftei și domnul Ministru Daniel Chițoiu.

Închei prin a mulțumi consilierilor și membrilor noștri care au primit cu multe rezerve încercările lui Mihai Alexandru  de a produce o anumită dizidență în partid și care au informat prompt despre duplicitatea acestuia . Îmi rezerv dreptul de a informa pe domnul Călin Popescu Tăriceanu și pe domnul Daniel Constantin, copreședinți  ALDE, că nu mai putem merge înainte cu un asemenea “lider”.

Vom mai prezenta în cadrul partidului și alte dovezi de trădare și sabotare, iar în forurile de conducere vom propune măsurile statutare care se impun cu privire la domnul Mihai Alexandru.

Și o întrebare de final: Ce caută de fapt în ALDE acest trădător ?

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.