Autoturismele marca BMW cumpărate de Ministerul de Interne pentru Poliția Rutieră, au ajuns și în județul Neamț.

Doar două astfel de autospeciale au fost repartizate în Neamț, unde au ajuns ieri, 30 martie, iar de astăzi, 31 martie, au intrat în activitate. Conform IPJ Neamț, o mașină a ajuns la Serviciul Rutier Drumuri Naționale și Europene- Roman, iar cealaltă mașină, la Serviciul Rutier Drumuri Naționale și Europene- Piatra Neamț.

Una dintre mașini a fost văzută astăzi în trafic în Piatra Neamț (sursa foto- facebook).

Noile mașini sunt BMW 320i xDrive, adică au motor pe benzină turbo (Twin Scroll, cu o singură turbină alimentată independent de la două grupe de cilindri), cu o cilindree de 1.998 cmc, care dezvoltă o putere de 184 de cai putere, între 5.000 și 6.500 rpm, și un cuplu motor maxim de 300 Nm, între 1.350 și 4.000 rpm, sistem inteligent de tracțiune integrală permanentă xDrive și cutie de viteze automată cu „8+1” trepte (este produsă de ZF și este una dintre cele mai performante transmisii automate de pe piață din ultimii ani). BMW 320i xDrive sprintează 0-100 km/h în 7,7 secunde și poate rula cu până la 230 km/h, consumul mediu fiind de aproximativ 7 litri/100 km. Prețul unei autospeciale este de 32.000 de euro, fără TVA.

Licitația pentru aceste mașini a ajuns subiect de verificări la DNA și la Parchetul European, după ce au apărut suspiciuni privind unele aranjamente, în scandal fiind vehiculat și numele președintelui Iohannis.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.