Primul caz grav cauzat de mustul fermentat nu a întârziat să apară. Oamenii de la țară care țin butoaiele cu vin în beciuri trebuie să știe că dioxidul de carbon degajat prin „fierbere“ poate provoca intoxicații grave, până la deces, dacă victima nu este scoasă în timp util din încăpere. Un bărbat în vârstă de 66 de ani, din Podoleni, a fost la un pas de moarte, acum două zile, după ce a intrat în beci să verifice dacă mustul din butoi s-a înăsprit. N-a apucat să guste din licoarea lui Bachus pentru că a căzut, ca secerat, din cauza dioxidului de carbon acumulat în încăperea neaerisită.

Bărbatul a fost găsit de familie, în stare de inconștiență. Echipajul medical solicitat prin apel la 112 i-a stabilizat pacientului funcțiile vitale, după care l-a transportat la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru investigații și continuarea tratamentului. Pacientul a rămas internat la reanimarea secției de Medicină Internă.

Loading...

Geanina NICORESCU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ