Au trecut 10 zile de cand in spitalul din Piatra Neamt, administrat de Consiliul Judetean Neamt, au murit cu zile 10 oameni si alti 7 sunt in stare grava, la limita supravietuirii.

10 zile in care am vazut tone de minciuni din partea Consiliului Judetean Neamt, 10 zile in care politicienii au pasat responsabilitatea de la unul la altul sub ochii familiilor care-si plangeau mortii, 10 zile in care lumanarile de pe treptele spitalului s-au stins la fel ca si revolta din primele ore de dupa nenorocire.

Imediat dupa tragedie, s-a anuntat cu surle si tobe ca Parchetul General a preluat ancheta. S-au adus niste specialisti pirotehnicieni care nici acum nu au reusit sa explice ce s-a intamplat la Colectiv, au venit criminalisti de la Bucuresti, specialisti si ei, a venit un procuror care mai avea un pic si cerea ajutorul NASA sa o caute pe Elodia si pe Luna, s-au adus echipamente speciale tot de la Bucuresti, s-a pus un cort sub gemurile ATI-ului unde murisera oameni nevinovati, ce mai, curtea spitalului arăta ca-n filmele de la Holywood, de credeai ca ai sub fata ochilor cea mai serioasa ancheta vazuta vreodata in Romania.

Ei bine, totul a ramas ca-n tren. Ultimul comunicat al Parchetului General despre ancheta de la Piatra Neamt, este din data de 17 noiembrie (astazi suntem in  24), cand ni se spunea, noua, ăstora de platim taxe si impozite pentru salariile de zeci de mii de euro ale procurorilor, ca se mai identifica niste victime si ca se audiasera niste martori. Si atat. De atunci, tacere. Niciun vinovat, nici macar vreun suspect să fie acolo, nicio informare oficiala despre stadiul cercetarilor, nimic.

Asadar, dupa cum lesne se poate observa, ancheta a decedat si ea si nu prea mai are cine sa o resusciteze. A ramas ca-n tren. Ca mai toate anchetele pe fapte de coruptie din judetul ăsta ce pare blestemat sa fie vesnic cu bocancii interlopilor politici pe grumaz. Interesele mafiei care controleaza spitalul judetean sunt prea mari. Milioanele de euro care se sifoneaza acolo ajung in toate buzunarele, si exact cum anticipam in primele ore de dupa ”Colectivul nemtenilor”, nu vom vedea prea curand rezultate concrete. Poate vom mai auzi de ancheta asta peste vreo 5-7 ani, cand va fi condamnata vreo asistenta, sau de ce nu, un paznic sau doi care erau de serviciu in noaptea fatidica, dar nu au intervenit la timp. Li se găsește lor o vina.

Iar pe fondul lipsei totale de reactie in strada a opiniei publice, nu putem decat sa asteptam momentul in care coruptia va face urmatoarele victime si sa identificam un nou loc in care sa aprindem candele roșii. Si mai ales sa ne rugam fiecare sa nu fim victime chiar noi sau familiile noastre. Piatra Neamt, te iubesc!

Ionut CORFU

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.