Angajații CJ Neamț, cel puțin cei de la cabinetul președintelui, sunt ținuți la secret. Instituția a trecut prin cea mai neagră perioadă în privința comunicării pe timpul celor aproape 7 ani sub conducerea lui Arsene și imediat după instalarea în funcție, președintele Ion Asaftei spunea în fața jurnaliștilor că primul compartiment pe care îl va reforma, va fi Comunicarea. Lucrurile nu stau nici pe departe așa, ci rămân ca în vremurile de tristă amintire, dacă nu chiar mai rău.

Luni, 3 aprilie, tvmneamt a solicitat telefonic purtătoarei de cuvânt, Simona Balint, să ne transmită lista cu consilierii personali ai președintelui Ion Asaftei. Din motive care evident nu țin de purtătoarea de cuvânt (ea fiind doar o interfață) ci de personaje (sinecuriști) total necalificate care controlează fluxul de informații dinspre CJ Neamț, am fost trimiși la plimbare, cum se spune pe românește. ”În momentul de față, componența Cabinetului președintelui nu este definitivată! Când se completează, te anunț. Oricum, se va posta și pe site-ul CJ. Automat se vor cunoaște, tot atunci, și atribuțiile fiecărui consilier. Referitor la salarizare, aici găsești toate salariile din instituție: https://cjneamt.ro/wp-content/uploads/2023/03/Lista-salarii-brute-CJ-Neamt-31-martie-2023.pdf (pag 6). Nu sunt informații de interes public salariile, cu nume”, a fost răspunsul transmis de CJ Neamț către tvmneamt.

Cu alte cuvinte, cineva a ținut cu dinții să nu se afle care sunt oamenii președintelui Asaftei, posibil independent de voința acestuia. De ce or fi un așa de mare secret numele oamenilor plătiți din bani publici, ne putem da seama după ce tvmneamt a obținut pe surse lista cu consilierii personali ai lui Ion Asaftei. Aceștia sunt:

Toader Mocanu– fost prefect PDL, fost senator PDL, fost director al spitalului (numit de Arsene), consilier personal și al lui Arsene

Iulian Luca– fost consilier județean ALDE, a fost consilierul personal și al lui Arsene

Andreea Arsene– a fost consiliera personală și a lui Arsene, este nepoata aestuia, de pe văr

Mariana Ungureanu- ALDE

Mădălina Ciubotaru– președinte Pro România Neamț, fostă vicepreședintă CJ Neamț, a fost și ea până acum, consiliera personală a lui Arsene

Mihail Soroceanu– fiul fostei prefecte Daniela Soroceanu, secretara județului. Decizia de angajare a acestuia, a fost primul document semnat de Ion Asaftei după preluarea funcției

Un consilier personal cu normă întreagă, are un salariu de aproximativ 8.000 de lei net, iar unul cu jumătate de normă, are un salariu de aproximativ 4.000 de lei net, adică bani în mână. Președintele de CJ are dreptul la 6 consilieri personali cu normă întreagă sau la 12 cu jumătate de normă. Conform surselor tvmneamt, doi consilieri din lista de mai sus, sunt angajați cu jumătate de normă, urmând să mai primească sinecura de consilier personal cu jumătate de normă, încă două persoane. În total, vor 8 consilieri: 4 cu normă întreagă, 4 cu jumătate de norma.

În mod normal, aceste date ar trebui să fie publice pe site-ul CJ Neamț, însă cineva a decis că plătitorii de taxe și impozite nu merită să știe pentru cine scot din buzunar peste 20.000 de euro lunar. Dacă nu uităm la numele din listă, sau cel puțin la o parte din ele, este de înțeles cine și de ce ține ascunse informații de interes public.

Ionut CORFU

 

 

 

 

doi sunt cu jumatate de norma, mai urmeaza

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.