Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț desfășoară permanent activități pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol. În urma acțiunilor din ultima săptămână, polițiștii au constatat 4 infracțiuni, au aplicat 94 de amenzi și au confiscat 142 de plase de pescuit monofilament.

În perioada 26 – 31 mai a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț împreună cu cei ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au acționat în zona limitrofă lacului de acumulare Izvorul Muntelui din localitatea Bicaz precum și a altor habitate piscicole naturale din județul Neamț, pentru combaterea braconajului piscicol.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate, în flagrant delict, 4 infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 98 de sancțiuni contravenționale, majoritatea la O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, în valoare de 31.650 de lei.

În cadrul acțiunii, au fost ridicate, în vederea confiscării, o ambarcațiune și 142 de plase de pescuit monofilament, în lungime totală de aproximativ 392 de metri.

Valoarea totală a bunurilor confiscate este de peste 2.500 de lei.

În acțiuni au fost angrenați comisari ai Gărzii Naționale de Mediu și jandarmi.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.