miercuri, iulie 24, 2024
Acasă Infractional Mafia din Poliție- Ofițer din Corpul de Control al MAI, prins în...

Mafia din Poliție- Ofițer din Corpul de Control al MAI, prins în flagrant când primea șpagă pentru a rezolva dosare

0

DNA anunta intr-un comunicat de presa că a prins în flagrant un ofițer de poliție din Corpul de Control al Ministerului de Interne, în timp ce primea mită 15.000 de lei, pentru a interveni in annumite dosare.

Flagrantul a avut loc pe 3 august, iar polițistul a fost rețtinut si urma sa fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Comunicatul DNA precizează faptul că ofițerul Ciprian Asanache-Damian a cerut suma de la o persoană (denunțător), lăsându-o să creadă că, prin influența pe care o are asupra unor ofițeri de poliție, îi va determina să rezolve problemele judiciare ale respectivei persoane.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 3 august 2022, a inculpatului ASANACHE-DAMIAN DANIEL CIPRIAN, la data faptelor ofițer de poliție în cadrul Corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de ofițer de poliție angajat la Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, diferite sume de bani, lăsându-o să creadă că, prin influența pe care o are asupra unor ofițeri de poliție, îi va determina să rezolve problemele judiciare ale respectivei persoane.

La data de 3 august 2022, inculpatul a fi primit de la persoana respectivă suma de 15.000 lei, pentru scopul menționat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea“, se arată în comunicatul al DNA.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.