Actualizare stire: Emoții mari pentru primarul de la Borlești. Peste o lună ar putea pierde mandatul

Stirea initala: ANI (Agentia Nationala de Integritate) are un client nou in judetul Neamt, in persoana lui Vali Puică, primarul PSD al comunei Borlesti. Acesta si-a falsificat prin omisiune declaratiile de avere pentru anul 2017 si 2018.

Falsul lui Puica a fost dat in vileag chiar de o instanta de la Judecatoria Piatra- Neamt, unde s-a desfasurat procesul de divort a lui Puică, de fosta lui consoarta.

In cadrul actiunii de partaj, instanta a impartit intre cei doi, si 7 terenuri. Potrivit minutei instantei de la Judecatoria Piatra- Neamt, cei doi soti au impartit 5 terenuri situate in Borlesti si 2 terenuri situate din Piatra- Neamt. In total, 7 terenuri, numai ca Puica a declarat doar 5 terenuri, desi acum este evident ca era proprietar a inca 2 terenuri pe care a omis sa le mentioneze in declaratia de avere.

Din minuta instantei: Admite cererea formulată de reclamanta Puică Mihaela Carmen în contradictoriu cu pârâtul Puică Vasile. Constată că părţile au dobândit în timpul căsătoriei, cu o cotă de contribuţie de 50% fiecare, următoarele bunuri comune:

Sunt enumerate 5 terenuri din Borlesti si cele 2 terenuri din Piatra- Neamt (Minuta instantei in integralitate, poate fi vazuta AICI):

– suprafaţa de 384 m.p., teren arabil (193 m.p.) şi drum (191 m.p.), înscris în cartea funciară a localităţii Piatra-Neamţ sub nr. 52197 (…) situat în intravilanul municipiului Piatra-Neamţ, str. Mihai Viteazu, la punctul numit „Vărărie”, judeţul Neamţ (…)

– suprafaţa de 370 m.p. (…) situat în intravilanul municipiului Piatra-Neamț, str. Fermelor, f.n., jud. Neamţ (…) şi suprafaţa de 70 m.p., teren în indiviziune din suprafaţa totală de 3.589 m.p., teren cu drum, situat în intravilanul municipiului Piatra-Neamţ, str. Fermelor, f.n., jud. Neamţ (…), se arata in minuta instantei.

Prin urmare, instanta imparte 7 terenuri, cu mentiunea ca au fost dobandite de catre cei doi soti in timpul casatoriei, numai ca in declaratiile de avere ale primarului Vali Puica pe anii 2017 si 2018, se regasesc doar 5 terenuri, adica terenurile din comuna Borlesti. Terenurile situate in Piatra- Neamt, NU apar nicaieri, adica Vali Puica le-a omis intentionat, avand in vedere ca unul a fost dobandit in anul 2006 iar celalalt a fost dobandit in anul 2012, deci ar fi avut timp berechet sa le treaca in declaratie, ca facand parte din averea sa. De cine si de ce a vrut sa ascunda Vali Puica aceste terenuri, pot stabili anchetatorii care in mod normal ar trebui sa fie sesizati de catre ANI, dupa ce Agentia va verifica averea lui Vali Puica si îl va declara incompatibil, pentru ca au in acest articol tot ce le trebuie, astfel incat, Vali Puica poate sa-si ia adio de la un nou mandat de primar.

Declaratia de avere a primarului Puică pentru anul 2017- sectiunea ”terenuri”:

Declaratia de avere a primarului Puică pentru anul 2018- sectiunea ”terenuri”:

Dupa cum se poate vedea negru pe alb mai sus, Vali Puica NU a trecut in declaratia de avere cele 2 terenuri din Piatra- Neamt (declaratiile de avere pot fi vazute integral AICI si AICI), prin urmare, a incalcat legea in mod flagrant, avand in vedere ca a luat la cunostinta sub propria semnatura ca falsul in declaratii reprezinta infractiune si ca își asumă ce a scris in cele doua declaratii de avere.

Pe langa o ancheta ANI, ar trebui sa vedem acum si un Ordin de prefect semnat de Daniela Soroceanu, prin care primarul Vali Puica sa fie demis. Daca ne aducem bine aminte, Laurentiu Dulama a fost demis de catre Soroceanu, pe un subiect mult mai putin flagrant, decat cel cu care l-am depistat noi acum pe primarul de la Borlesti, respectiv fals in declaratii.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Poate cineva din curiozitate verifica si banii cheltuiti pe marele investitii.Cumetria Puica-ginel-Arsenie merita un pic de osteneala pentru verificare.Cu ocazia alegerilor europarlamentare s-a faCUT TAM-TAM SI S-A TAIAT PAMBLICA LA MARELE CAMIN CULTURAL DIN SATUL NECHIT.o aiureala fiindca acolo s-a facut o casa de prazmuire.Tare destepti se mai cred unii si mint cu nerusinare.Puica du-te la calu-iapa, acolo esti tu valoros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.