Politistii rutieri au desfasurat adevarate razii printre soferi in week-end. In noaptea de sambata spre duminica, in Piatra- Neamt s-a actionat in tot orasul de la orele 22 pana dimineata aproape de rasaritul soarelui, fiind trase pe dreapta nu mai putin de 345 de autovehicule, se rata intr-un comunicat al IPJ Neamt:

”În acest week-end, poliţiştii Serviciului Rutier Neamț, împreună cu cei din cadrul poliției municipiului Piatra Neamț au organizat acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului.

Raziile efectuate de polițiști au vizat municipiul Piatra Neamț și comunele arondate acestuia. În urma acțiunilor derulate optsprezece şoferi au rămas fără permis şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare. Polițiștii au efectuat filtre în trafic, controlând 345 de autovehicule, fapt ce a condus la constatarea a nouă infracțiuni la regimul rutier, dintre care opt privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Totodată au fost sancţionate 60 de fapte contravenţionale, toate pentru încălcări ale normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice. Ca măsuri complementare dispuse în cazul abaterilor contravenționale constatate au fost reținerea a 9 permise de conducere, 7 pentru conducerea sub influența alcoolului, 1 pentru depășire neregulamentară și 1 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

Totodată conducerea unui autovehicul cu o concentrație alcoolică de până în 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat reprezintă contravenție și se sancționează cu 9 puncte de amendă(de la 1305 lei), reținerea permisului și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie. Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare! Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase. Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule. NU FIŢI VICTIMELE ALCOOLULUI! NU VĂ URCAŢI LA VOLAN ÎN STARE DE EBRIETATE!”

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Tot cu astfel de fapte de “vitejie,” se prezentau acum 2-3ani si lotul de militieni,care a fost carat cu autobuzul la DNA.
    Au venit altii cu foamea-n gat ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.